Behaal je attest bij Hujo!

Onvergetelijk – Boeiend – Fun. Dat zijn de cursussen van Hujo. Deze herfst nog organiseren we een animatorcursus!
Onder begeleiding van ons instructeursteam maken we van jou een top (hoofd)animator in het jeugdwerk. Met een groepje van een 16-tal medecursisten brengen we jullie drie modules samen op locatie. Aan het eind van de rit, na je stage en een terugkommoment met je medecursisten krijg je een officieel attest dat in elke jeugdvereniging geldt.

Humanistisch en jong
De meerwaarde van onze cursussen zit hem in ons humanistisch perspectief. We zijn vrijzinnig humanistisch. Dat betekent dat we eigen waarden en zingeving heel belangrijk vinden. Daarom leggen we bijvoorbeeld vaak de nadruk op respect voor diversiteit onder kinderen en jongeren.

Maatwerk
Daarnaast gaan we tijdens individuele gesprekken met vrijwilligers ook op zoek naar vorming op maat.

180 euro voor: overnachting, maaltijden, verzekering, materiaal, inhouden, syllabus, plezier, fun, attest,…

De meeste gemeenten betalen het inschrijvingsgeld gedeeltelijk of volledig terug. Vraag er naar bij jouw jeugddienst of stuur een mailtje naar vorming@hujo.be en we zoeken het voor jou uit.

Wat als… er een cursus geannuleerd wordt?
Wij kunnen de animatorencursus pas laten doorgaan als er een minimum aantal deelnemers zich inschrijven. Indien 3 weken voor de start er nog niet genoeg inschrijvingen zijn, moeten we de vorming annuleren.
We bieden je dan wel een andere activiteit aan die je kan volgen. Mocht dit niet interessant zijn voor jou, dan betalen we je het volledige inschrijvingsgeld terug.

Ben jij klaar om dit jaar animator te worden?

Deze cursus is afgelopen.

Binnenkort weten we meer over de cursus van 2018. Wie zich inschrijft op de wachtlijst krijgt voorrang!

Inschrijven op wachtlijst

Wil jij kinderen en jongeren een onvergetelijke vakantie bezorgen?
Kan jij fantastische spelen uit jouw hoed toveren?
Zit er in jou een zotte speelkameraad/zorgzame koala/verantwoordelijke begeleider?
Weet jij een lach op het gezicht van kinderen en jongeren te toveren?
Durf jij al eens zot te doen?

Kom mee op animatorcursus met Hujo, leer de knepen van het vak en transformeer tot ware animatieheld. Deze cursus is de eerste stap om een echte, officiële ‘animator in het jeugdwerk’ te worden.

animatorcursus

Wat en voor wie is deze animatorcursus?

Je bent 15 jaar of ouder

Geen schoolse bedoening, maar fun en avontuur. Samen met leeftijdsgenoten ga je tijdens onze animatorcursus actief en spelenderwijs op ontdekking naar jouw talenten.

De animatorcursus van Hujo is opgebouwd uit drie modules. In elke module nemen we één specifieke leeftijdsgroep onder de loep: 6 – 9, 9 – 12, of 12+. De modules zijn verspreid over 7 dagen. Op die manier kan je uitgebreid kennismaken met de leefwereld van onze doelgroepen.

Voor diegenen die de volledige cursus volgen, voorzien we voldoende ontspanningsmomenten. Daarbovenop hebben we na module 2 een extra ontspannende activiteit in petto.
De cursus eindigt op zaterdagmiddag. Hierdoor heb je nog even tijd om te bekomen en na te genieten vooraleer de lesweek terug begint.

Na deze cursus ben je klaar voor de volgende stap. Je doet minstens 50 uur stage op een erkend jeugdwerkinitiatief. Je kan zelf kiezen waar je deze stage volgt: op één van de Hujo-vakanties, op een speelplein, bij een andere jeugdbeweging of bij een lokale Hujo-groep

Na een geslaagde stage van minstens 50 uur, word je uitgenodigd voor een evaluatiemoment. Hierna krijg je een attest van animator in het jeugdwerk dat overal en altijd geldig is, uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap.

  • €180

    voor de volledige animatorcursus (overnachting, maaltijden, verzekering, materiaal, inhouden, syllabus, plezier, fun, attest,… ) De meeste gemeenten betalen het inschrijvingsgeld gedeeltelijk of volledig terug. Vraag ernaar bij jouw jeugddienst of stuur een mailtje naar vorming@hujo.be en we zoeken het voor jou uit.

  • Tijdens (en tussen) de modules slapen we in jeugdverblijf de Oesterput te Oostende.

Waar en wanneer?

Tijdens (en tussen) de modules slapen we in jeugdverblijf de Oesterput te Oostende.

Module 1

Zondag 29 t/m maandag 30 oktober

Module 2

Dinsdag 31 oktober t/m woensdag 1 november

Module 3

Donderdag 2 t/m zaterdag 4 november


Hoofdanimator worden

Schrijf je in voor Hujo’s Hoofdanimatorcursus | 2018

hoofdanimatorcursus

Deze hoofdanimatorcursus staat bol van de creatieve, interactieve workshops en activiteiten. Je leert hoe je stagiairs begeleidt en een team ondersteunt. Feedback geven, organiseren, communiceren, motiveren en coördineren, je krijgt het allemaal op je bord. Kortom, je leert een echte coach te zijn voor jouw animatorteam!


Wat en voor wie?

Je bent minstens 18 jaar en in bezit van het attest animator of hebt minstens 3 jaar ervaring.

Ben je klaar voor de transformatie van animator tot Big Chief? Wil je leren hoe je een groep animatoren nog beter motiveert en meetrekt in je ongebreidelde enthousiasme?

Dan is deze cursus helemaal iets voor jou! Samen perfectioneren we je animatorskills en zetten we je stevig in je schoenen zodat je zelfzeker meer verantwoordelijkheid kan opnemen binnen een team van animatoren.

Waar en wanneer?

Hujo organiseert om de drie jaar een hoofdanimatorcursus. De volgende cursus staat gepland voor 2018. Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat het weten via vorming@hujo.beInstructeur worden


Ooit overwogen om instructeur te worden?
Instructeurs zijn lesgevers in het jeugdwerk die op een speelse, jeugdige en hujo-stijlse manier onze animatoren en hoofdanimatoren optrekken tot échte hujonauten. Op drie weekends tijd leren we je een berg methodieken bij om zelf mee aan de slag te gaan.

Waarom Hujo-instructeur worden? Wij organiseren onze cursussen binnen een humanistisch denkkader. Daarbij gaat veel aandacht naar de eigen zingeving en leggen we de nadruk op respect voor diversiteit onder kinderen en jongeren. Bovendien is zowel je eigen ontwikkeling als die van de jongeren die je begeleidt van cruciaal belang.


Wat en voor wie?

Je wordt dit jaar 19 of je bent ouder.
Je heb een attest Animator en hebt reeds ervaring in het jeugdwerk.

We leren je de nodige vaardigheden om boeiende workshops of sessies tot een goed einde te brengen, een interessant en creatief leermoment opbouwen, zaken op een toffe manier aanleren en je eigen sterktes en ervaring doorgeven aan anderen.

Waar en wanneer?

Hujo organiseert om de drie a vier jaar zelf een instructeurscursus.

OF we zoeken voor jou uit bij welke organisatie je eerder cursus kan doen. Daarna kan je bij ons aan de slag voor je stage. Wil je meer weten? Mail ons op vorming@hujo.be