animator cursus 2016

4 goeie redenen om animator te worden bij Hujo

Stefaan Van Parys VETT Leave a Comment

Iedereen kent het wel: de lijstjes met redenen om mee te gaan op een animatorcursus in het jeugdwerk. Maar wat vinden de deelnemers daar zelf eigenlijk van? We vroegen aan vier deelnemers van onze vorige cursus voor animatoren hun gedacht. Hier is hun antwoord!

1: Charlotte (16)

“De vorming tot animator in het jeugdwerk is de ideale mix tussen nieuwe dingen leren en lollig doen!”

charlotte animator

Een animatorcursus bij Hujo, da’s geen saaie bedoening. Op cursus leer je niet alleen activiteiten en kinderen begeleiden, maar ook goed zot doen en ravotten als de be(e)sten. Want een spelletje leer je nog altijd het beste uitleggen… door het zelf te spelen!

2: Lauren (16)

“Je leert als animator hoe je met kinderen moet omgaan en daarbij ontdek je ook jezelf en je capaciteiten.”

lauren animator

Samen met leeftijdsgenoten gingen we actief en spelenderwijs op zoek naar onze talenten. We kregen veel ruimte om te oefenen en er wordt veel gewerkt aan zelfkennis en feedback. Zo kregen we alle kansen om onszelf te ontplooien!

3: Brett (18)

“Bij Hujo mag iedereen meespelen!”

brett animator

Onze cursussen voor animatoren staan bekend om het iedereen-hoort-erbij-gevoel. Doordat we werken met kleine groepen leerden we elkaar echt goed kennen, en waren we tegen het einde van de cursus een onafscheidelijk bende! En zeg nu zelf: wat is er leuker dan daarna samen met vrienden zélf een Hujo-kamp begeleiden?!

4: Sacha (16)

“Geen ordinaire animatorcursus, maar een bouwsteen in je leven!”

sacha animator

Hujo is vrijzinnig humanistisch. Dat wil zeggen dat we waarden zoals verdraagzaamheid, vrijheid, gelijkwaardigheid, verbondenheid en verantwoordelijkheid heel belangrijk vinden. Binnen de animatorcursus werd dat duidelijk omdat veel aandacht ging naar kritisch denken, respect en verantwoordelijkheid op te nemen voor mens, natuur en cultuur. Plus: het attest staat ook nog eens goed op je CV ;)!

Goesting gekregen om mee te doen? Check dan zeker onze volgende cursus, de inschrijvingen lopen nog!

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *