Hujo is dé jongerenorganisatie voor eigenzinnige vrijdenkers van 6 tot 30 jaar, en dat al sinds 1958!

Wij zijn een jongerenorganisatie waar kinderen en jongeren leren om samen te ondernemen. We nemen ze mee op ontdekkingsreis in de wereld van kunst, wetenschap, debat en filosofie. Daarnaast werken we ook samen aan een zinvolle en plezierige invulling van de belangrijkste mijlpalen in een kinderleven.

Nieuws

Drie nieuwe projectmedewerk(st)ers gezocht

We zoeken drie nieuwe projectmedewerk(st)ers voor ons team! Algemeen functioneer je als projectmedewerker(st)er binnen het team van Hujo. Dit betekent dat je mee verantwoordelijk bent voor de opzet, de uitvoering en de bijsturing van activiteiten en projecten binnen het kader van ons beleidsplan.

Vacature jeugdwerkondersteuner

Als jeugdwerkondersteuner tijdens de zomer heb je veel zin om wetenschap, dialoog en kritisch denken op een ludieke manier bij jongeren te brengen. Je bent enthousiast, vindingrijk, kan zelfstandig taken uitvoeren zowel praktisch (materiaal klaarzetten en naar de juiste locatie brengen) als op vlak van organisatie en ondersteunen van vrijwilligers en activiteiten.

Ken je de wetenschapskampen van Hujo?

De wetenschapskampen van Hujo zijn een vaste waarde in het aanbod.
Ieder jaar organiseren we verschillende kampen tijdens de vakanties, waar we met kinderen en jongeren op avontuur gaan en ons verdiepen in de wondere wereld van wetenschap, avontuur en ontdekking.

Panelgesprek: “Klimaat: een crisis tussen oorlog en vrede”

Wat is de link tussen de vredesbeweging en de klimaatbeweging? Hoe vervuilend zijn militarisering, oorlogsvoering en de heropbouw? Wat met kernwapens? En energiebevoorrading? Mag geweld ingezet worden ter verdediging? Wat met klimaat- en oorlogsvluchtelingen? Waar liggen jongeren wakker van als het op deze thema’s aankomt? En wat kunnen we zelf doen?