De Vlaamse Debatwedstrijd ‘Summer School’

Summer School
De Vlaamse Debatwedstrijd ‘Summer School’

Vind jij debatteren een interessante methodiek om jongeren belangrijke vaardigheden aan te leren? Wil je hier meer over weten of zelf mee aan de slag gaan? Schrijf je dan in voor onze Summer School!

❓ Voor wie ❓

Voor leerkrachten, studenten lerarenopleiding en jeugdwerkers uit België en Nederland.
Opgelet: Beperkt aantal plaatsen (first come, first served)!

❓ Waarom meedoen aan de Summer School ❓

Via debat leren jongeren belangrijke vaardigheden aan, zoals spreken voor een publiek, informeren en onderzoeken, een mening vormen en verdedigen, respectvol luisteren, en zoveel meer. Deze vaardigheden zijn nodig om sterk in hun schoenen te staan in een complexe en gepolariseerde samenleving. Bovendien zorgt debatteren voor meer zelfvertrouwen, zelfontplooiing en actief burgerschap.

❓ Wat is de Summer School ❓

In onze Summer School dompelen we jou vier dagen lang onder in de wereld van het debatteren, zodat jij met praktische kennis en tools aan de slag kan in jouw klas of organisatie. Je komt samen met andere Belgische en Nederlandse leerkrachten (in opleiding) en jeugdwerkers om te leren over de beginselen van het debatteren:
▪️ Hoe geef je een goede speech of presentatie?
▪️ Hoe beoordeel je een debat?
▪️ Hoe kan je zelf aan de slag gaan met jongeren en debat?

ℹ️ Programma ℹ️

Het concrete programma (en de locatie) wordt binnenkort bekend gemaakt. Denk alvast aan interactieve en leerrijke workshops, speelse activiteiten en brainstormsessies.

Bekijk het evenement op facebook en zet je op geïntereseerd voor de snelste updates!

Inschrijven

👉 Geïnteresseerd? Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt! Deelnemen is bovendien helemaal gratis (incl. overnachting in Gent en verplaatsing naar Gent).

➡️ Inschrijven kan via: https://forms.gle/8Y1fKiZFe4rAZ9wHA


Word vrijwilliger!

Vrijwilligen bij Hujo kan je heel breed zien door onze zeer gevarieerde activiteiten. Je kan bijvoorbeeld kiezen om het komende jaar mee te gaan als kok op vakantie, te brainstormen over ons werkthema of om af-en toe een spel te begeleiden. De keuze of combinatie ligt volledig bij jou!

Ik wil vrijwilliger worden!