Andere activiteiten

Nacht zoekt dak

 

Dit spel confronteert kinderen op een speelse manier met de harde leefwereld van daklozen. Na een gevulde dag vol oneerlijke activiteiten rond armoede bouwen de deelnemers hun woning voor één nacht, uit karton. Op die manier maken ze kennis met begrippen als armoede, 4e wereld, dakloosheid, enz. Je kan ook randactiviteiten bestellen, zoals het educatief spel rond armoede.

Nacht zoekt dak is uitvoerbaar in de meest uiteenlopende  contexten en kan steeds op maat samengesteld worden. Organiseer dus je eigen versie van Nacht zoekt dak samen met je klas, jeugdbeweging, jeugdhuis, speelpleinwerking, enz. Zowel op jullie eigen plek als op verplaatsing (bvb. kamp) kan je dit organiseren. Ook leerkrachten die op zoek zijn naar een leerrijke buitenschoolse activiteit kunnen ons hiervoor contacteren. Het minimum aantal deelnemers is 25.

Contacteer ons voor meer informatie!

Workshop aanvragen

De Verlichtingsroute

Vanaf 15 jaar

Dit uniek en uitdagend spel werd ontwikkeld door Hujo, in samenwerking met het CAVA. Het spel loodst je in team langs mooie en historisch belangrijke plekken in de hoofdstad. Het laat je ontdekken welke rol vrijdenkers hebben gespeeld in het ontstaan van België als democratische rechtsstaat, met burgerlijke (grond)rechten. Navigeren, aanwijzingen zoeken, verbanden leggen, codes kraken, en racen tegen de tijd en tegen de andere groepen… Het komt allemaal aan bod.
Contacteer ons voor meer informatie!

Workshop aanvragen

Het spel van geld en macht

Van 12 tot 15 jaar

 Dit educatief spel simuleert het gevecht om geld en macht en de ongelijkheid in de wereld. Deelnemers ervaren deze onrechtvaardigheid in het verzamelen van munten. Ze krijgen vervolgens de kans om munten te schenken en meer ‘rechtvaardigheid’ te creëren.

Contacteer ons voor meer informatie!

Workshop aanvragen

Uitgespeeld

Voor 16+

‘Uitgespeeld’ is een inleefspel, van het Centrum voor Educatieve spelen, met een zeer grote verscheidenheid aan personages. De personages zijn in 3 categorieën ingedeeld: kansrijke personages, kansarme personages en personages die niet kansrijk, maar ook niet kansarm zijn.

Contacteer ons voor meer informatie!

Workshop aanvragen