Animator worden in 5 stappen

Rens VETT Leave a Comment

Zit er een zotte speelkameraad, zorgzame koala en verantwoordelijke begeleider schuil in jou? Dan is de animatorcursus van Hujo net wat je zoekt! Een cursus volgen biedt heel wat voordelen. We zetten ze even op een rijtje voor jou. 

Na de animatorcursus van Hujo:

 • weet je van aanpakken en is je gevoel voor verantwoordelijkheid in lengte met een paar kilometers verlengd, in gewicht is een sumoworstelaar er niets tegen.
 • knutsel je een spel of activiteit in elkaar met je twee vingers in de neus.
 • heb je er een heleboel nieuwe vrienden bij en maak je deel uit van de gezellige Hujo-bende!
 • staan de woordjes ‘geattesteerde animator‘ in vette letters te blinken op je cv. SCOREN!

Kortom aan je begeleidershouding merkt iedereen meteen : “Amai, dat is er eentje met gezag.” Je opleiden tot een TOP-animator, dat is ons doel. Geen schoolse bedoening, bij Hujo doen we het op een toffe en speelse manier.

Wat moet je weten voordat je aan het traject begint?

STAP 1: KAVO-ID

Wanneer je een attest wil halen dat erkend is door de Vlaamse Overheid, is het belangrijk dat je een KAVO-ID aanmaakt. Een KAVO-ID is een profiel op de website www.mijnkadervorming.be. Eens je ID is aangemaakt, kan je ook via die website je traject opvolgen. Het is belangrijk dat je dit KAVO-ID dan even doormailt naar vorming@hujo.be, zo kunnen wij je ID koppelen aan onze cursus.

Hoe maak je zo’n KAVO-ID aan?

 1. Ga naar www.mijnkadervorming.be en klik op ‘registreren als deelnemer’.
 2. Vul je gegevens in en maak een wachtwoord aan. Er wordt ook gevraagd naar je rijksregisternummer. Dat nummer vind je links bovenaan op de achterzijde van je identiteitskaart. Let wel: dit nummer moet in het juiste format ingevuld worden (xx.xx.xx.-xxx.xx). Aan de hand van je geboortedatum kan de tool je rijksregisternummer controleren.
 3. Na je registratie ontvang je een e-mail om je account te activeren.
 4. Log in op www.mijnkadervorming.be en klik rechtsboven op je naam. Klik vervolgens op ‘profiel’ in het menu. Onder je naam zie je je KAVO-ID staan.
 5. Geef je KAVO ID door via vorming@hujo.be of vul het in bij het inschrijven van je cursus. Houd je KAVO-ID goed bij want je hebt het voor elke cursus nodig.

STAP 2: CURSUS HUJO

Schrijf je in voor onze cursus. De cursus duurt 50 uur. Van zodra je gestart bent met de cursus, heb je drie jaar tijd om je traject af te werken. (Dat kan ook veel sneller natuurlijk 🙂 )

Wat moet je weten?

 • De cursus vindt plaats van 28/10 tot en met 03/11 (herfstvakantie) in de Karmel in Brugge.
 • €180 is het kostenplaatje dat eraan vasthangt. Maar met een bewijs van deelname kan je dit bedrag (gedeeltelijk) terugkrijgen van je gemeente.*
 • Meer info over de cursus vind je hier.

Waarom niet meteen inschrijven?
Animatorcursus herfstvakantie 

STAP 3: STAGEPLAATS

Geslaagd voor de cursus? Dan is het tijd om aan het echte werk te beginnen! Je stage duurt, net zoals de cursus, 50 uur. Je bent niet verplicht om je stage bij Hujo te lopen, maar we bieden die mogelijkheid met veel plezier aan! Een stage bij ons is er bovendien eentje om niet snel te vergeten. Geef je KAVO-ID door aan je stageplaatsverantwoordelijke, zodat die je stageplaats kan registreren. En voila: deze stap ook weer van de baan.

STAP 4: EINDEVALUATIE

* Terugbetaling door je gemeente

Elke gemeente heeft rond vormingssubsidies andere regels. Wil je graag weten hoeveel jouw gemeente terugbetaalt en wat de voorwaarden zijn? De VDS (Vlaamse Dienst Speelpleinwerk) maakte een superhandig overzicht van alle Vlaamse gemeentes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *