Gevecht voor vrijheid

Stefaan Spotlicht Leave a Comment

Dominiek Porreye kwam in 2007 via de mensenbib bij Hujo terecht en gaat ondertussen al jaren mee als kok op onze vakanties. Hij is een man van 50 met een verstandelijke beperking die 39 jaar lang in instellingen leefde. Dominiek wil aantonen dat mensen met een beperking ook dromen hebben en die zeker ook kunnen waarmaken.

De eerste grote droom die hij voor zichzelf waarmaakte was om zelfstandig te gaan leven. Hierover heeft hij nu een boek geschreven: ‘Mijn gevecht voor vrijheid’. Het boek werd in april 2014 gepubliceerd en vertelt over wat hij belangrijk vindt, over de belangrijke mensen in zijn leven en over hoe het vroeger was en nu is.

Ook zijn volgende droom werd met succes verwezenlijkt: een eigen film maken! Het detectieveverhaal ‘Moord in het Groot Begijnhof’ speelt zich af in het Groot-Begijnhof in Sint-Amandsberg, waar hij zelf woont. Hij maakte de film samen met zijn assistente Melissa en Tony Haemers (voorzitter van de filmvereniging ‘De Drake’). Onze eigen voorzitster Irene kreeg trouwens een glansrol toegewezen!

Het boek is te koop via Onafhankelijk Leven of bij Dominiek zelf (www.dominiek.org) en kost €15. Zijn film was al te zien op onze nieuwjaarsreceptie, maar kan op 24 en 25 april ook bekeken worden op de REVA-informatiebeurs voor mensen met een beperking in Flanders Expo Gent. (www.reva.be)
TD.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *