Jong talent met allergie voor fake news gezocht

Fake News
Hujo en DWAALZIN slaan de handen in elkaar om jongeren bewust te maken van het bestaan van mis- en desinformatie – en organiseren een evenement dat de nodige tools en kennis aanreikt om hen hiertegen te wapenen.

Jong talent met allergie voor fake news gezocht

In mensentaal? Wij zoeken vrijwilligers om hun schouders mee onder dit evenement te zetten. Nog korter? Wel, wij regelen ondersteuning en geld – en jij bepaalt de inhoud en invulling. Zo heb jij als vrijwilliger de volledige zeggenschap over de organisatie en planning van de workshops, de sprekers, de locatie, de communicatiestrategie, enzovoort.

Met andere woorden… wij bemoeien ons niet, behalve als jij dat vraagt. Zo gaan we samen de strijd tegen fake news aan – en staan we erna ietsje krachtiger en meer zelfzeker in een samenleving waar het nieuws (al dan niet fake) je rond de oren vliegt.

Klinkt goed? Lees dan zeker verder om te ontdekken naar wie we op zoek zijn…

Wie zoeken we?

Als we mogen kiezen? Jou, liefst. Tenminste, als jij jezelf kan vinden in volgende
omschrijving…

  • Je bent geïnteresseerd in het concept #fakenews – en jouw kritische geest en scherpe blik onderscheidt als geen ander onwaarheden van realiteit. Of, met andere woorden… jou maken ze geen blaaskes wijs.
  • Je bent gek op dingen organiseren en steekt graag de handen uit de mouwen. In jouw vriendenkring sta je bekend als de organisator (ja, feestjes tellen mee) van de groep – en initiatief nemen is voor jou een tweede natuur.
  • Communicatie is jouw ding: je bent thuis in sociale media, hebt een vlotte pen (slimme captions nodig, iemand?) en weet perfect welk medium je moet inzetten voor een specifieke boodschap.
  • Je hebt simpelweg keiveel goesting om aan dit project mee te werken en jouw stempel te drukken op dit onvergetelijke evenement. En, ohja. Ervaring is niet vereist: jouw enthousiasme en drive is meer dan genoeg! Tof, eh?

Welke rol spelen wij?

Wij? Oh, maak je geen zorgen. Wij zijn hier gewoon om jou bij te staan. En dat mag je vrij letterlijk nemen. Jij doet al het creatieve denkwerk – en wij zorgen ervoor dat je niets tekort komt om er een succes van te maken. Denk aan zaken zoals…

  • … begeleiding en ondersteuning waar nodig, zodat jij ál die wilde plannen kan uitvoeren.
  •  … geld (altijd gemakkelijk, niet?).
  •  … comfortabele vergaderingen in gezelschap van voldoende lekkers.
  •  … volledige vrijheid in de organisatie van een evenement.

Wat haal jij eruit?

Eerst en vooral de unieke kans om de ins and outs te leren wat de organisatie van een evenement betreft – en zo te ontdekken waar jouw unieke talenten liggen. Wij bieden je een veilige omgeving – inclusief ondersteuning, begeleiding én budget – om te proeven van een functie in eventorganisatie.

Daarnaast zal jij ook veel bijleren over de materie zelf: na dit project mag jij jezelf gerust expert in fake news noemen en herken jij moeiteloos verdachte nieuwtjes met een geurtje aan.

Werk jij graag mee aan dit unieke project voor kritische geesten – en sta jij te trappelen om hiermee aan de slag te gaan? Reageer dan snel hieronder. Wij kunnen alvast niet wachten om jou te ontmoeten! (en da’s alvast geen fake news.)

Heb je vragen of onzekerheden, of weet je niet zeker of dit iets voor jou is?
Laat dit ons zeker weten en wij gaan met plezier in gesprek met jou!