hoe vrij is je mening

Hoe vrij is je mening? Doe de test!

Stefaan Van Parys VETT, Vrije mening 2 Comments

Vrijheid van meningsuiting is een universeel mensenrecht. Als mensen niet publiekelijk kunnen zeggen wat ze denken kunnen maatschappelijke problemen nooit aangeklaagd worden. Als er niemand klokken luidt en openlijk kritiek mag hebben, blijft de deur van sociale verandering dicht.

Maar wat betekent vrij je mening uiten en zijn daar grenzen aan? Bij Hujo hebben wij daar ons gedacht over, maar hoe zit dat bij jou?

Vink aan welke antwoorden het best bij jou passen en ontdek je ‘vrijheid van meningsuiting’-score! Je mag slechts één antwoord per vraag aanvinken.

Stap 1 van 11

9%

Deel je score met anderen !


Comments 2

  1. Dag Lars,

   Op het einde van het testje, stond er een klein overzichtje met wat meer uitleg bij je score. Haalde je een score > 30, dan is volgende verklaring van toepassing op jou. 🙂

   Rechtvaardigheid is voor jou een erg belangrijke waarde. Alle mensen moeten gevrijwaard worden van publieke meningen over hun persoonskenmerken. Persoonlijke vrijheid eindigt waar die van anderen begint en daarin is iedereen gelijk. Dit zijn jouw criteria om te bepalen of een publiek geopenbaarde mening gerechtvaardigd is. Het geeft je de ruimte om kritisch te zijn over maatschappelijke fenomenen, zonder mensen in persoon te beledigen.

   Groetjes,
   Het Hujo-team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *