Hujo’s lokale groepen

Lokale wat?

Hujo is de koepelorganisatie voor verschillende lokale groepen. Zo’n lokale groep doet aan jeugdwerk voor jongeren tussen 6 en 30 jaar. De waarden van de groep sluiten aan bij de visie van Hujo.

Meerwaarde
Onze Lokale Hujo-groepen zijn laagdrempelig, authentiek, kritisch en tolerant.Wie aangesloten is bij een lokale Hujo-groep zoekt jeugdwerk met een meerwaarde.

Lokale Wie?

Onze lokale groepen zijn verspreid over heel Vlaanderen en Brussel, van Oostende tot Genk en van Antwerpen tot Ronse. Hujo’s lokale groepen zijn heel divers, en daar zijn we trots op!

Zelfstandig
Onze groepen functioneren zelfstandig. Als Hujo leggen we geen voorwaarden op zoals het dragen van een uniform en dergelijken. We overkoepelen kinderwerkingen, jongerenwerkingen, jeugdhuizen, socio-culturele groepen,…

Activiteiten
Onze groepen organiseren verschillende activiteiten zoals voetbaltornooien, pokeravonden, festivals, concertavonden, debatten, sensibiliseringsacties … noem maar op. Deze activiteiten worden natuurlijk georganiseerd met aandacht voor de waarden van Hujo.

Kies per provincie!


Antwerpen

Mechelen

Melemo

Contact

Contactpersoon: Anne Longrée

mail
website

Fakkeltjesclub Melemo (Mechelse leerlingen Moraal) is er voor leerlingen zedenleer van 6 tot 12 jaar uit verschillende Mechelse scholen. De groep staat onder leiding van enkele leerkrachten moraal die jaarlijks een vijftal buitenschoolse activiteiten organiseren, zoals een uitstap naar Pairi Daiza, het bijwonen van een toneelvoorstelling of een bezoek aan het sportimonium te Hofstade. Daarnaast organiseren ze ook het Feest Vrijzinnige Jeugd en Lentefeest in de stad.

Brabant

OVM KLEIN BRABANT

Contact

Contactpersoon: Dave Van Bulck

mailWebsite

Klein Brabant is een oudervereniging voor de moraal (OVM). Ze bieden hun leden jaarlijks een (Hujo)weekend aan en organiseren sporadisch ook feesten en andere buitenschoolse activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar die zedenleer volgen in de omgeving van Bornem, Puurs en Sint-Amands. In 2013 organiseerden zij o.a. ‘OVM bakt’ in maart waar ze cupcakes leerden bakken en ‘party time’ (een kinderfuif), in juni.

BRUSSEL

Brussel

FVJ BRUSSEL

Contact

Contactpersoon: Veerle Devaster

mail
website

Deze lokale groep organiseert jaarlijks de ketjesdag en het Feest Vrijzinnige Jeugd in Brussel. De groep steunt op enkele leerkrachten zedenleer. Op de ketjesdag kunnen kinderen een hele namiddag deelnemen aan allerlei workshops zoals een theatervoorstelling, dansinitiatie, tekenwedstrijd en creaworkshop. Hier zijn jaarlijks zo’n 200-300 kinderen aanwezig.

LIMBURG

Leopoldsburg

HJ LEOPOLDSBURG

Contact

Contactpersoon: Birgit Engelen

mail
website
Facebook

Onze grootste Hujogroep is onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën (van gezinswerking, over de tieners en jongeren tot Humania (+-65 jaar)). Elke week vinden er activiteiten plaats zoals zeepkistenraces, sport-competities, spelletjesnamiddagen, Dj-workshops,…
Ze trekken ook minstens 2 keer per jaar naar het buitenland en organiseren regelmatig weekends. Hun nieuwe jeugdhuis ‘Plug-in’ werd geopend in maart 2012 . Het hoogtepunt van het jaar is echter ‘Pukkelpop’ waar bijna alle leden van HJ Leopoldsburg aan meewerken. Pukkelpop is trouwens destijds ontstaan vanuit de Humanistische Jongeren van Leopoldsburg.

Sint-Truiden

HU!DA SINT-TRUIDEN

Contact

Contactpersoon: Marijn Ghys

mail

Facebook

Dit is een jongerengroep uit Sint-Truiden. Ze uiten zich als humanistische jongeren (De naam Hu!Da betekent Humanistische Jongeren Denken Anders) en proberen dit te verweven in al hun activiteiten.
Hu!Da organiseert uitstapjes, caféavonden, fuiven en andere leuke activiteiten. Hun grootste evenement is ongetwijfeld Hu!Da Festival. Dit is een voetbaltoernooi gecombineerd met een dagfestival dat jaarlijks eind juni wordt georganiseerd om te ontspannen na de examens. Recent werden ze zelfs uitgeroepen tot meer verdienstelijke Truiense vereniging!

Hasselt

HUJO HASSELT-TIJL UILENSPIEGEL

Contact

Contactpersoon: Robbie Courtois

mail
website

De humanistische jongeren van Hujo Hasselt zijn leerlingen uit het Koninklijk Technisch Atheneum Hasselt o.l.v. enkele leerkrachten zedenleer. Hujo Hasselt heeft een lange traditie van werken aan burgerzin. Zo wordt er bvb tijdens verkiezingsjaren telkens een politiek debat en een simulatie van de stembusgang georganiseerd. Ook wordt jaarlijks het fort van Breendonk bezocht. In 2012 werkte Hujo Hasselt mee aan het project ‘De Trein der 1000’. Bij dit project trokken duizend jongeren uit heel Europa, waaronder ook leden van Hujo Hasselt, met de trein naar de concentratiekampen in Polen vergezeld van de laatste overlevenden.

Oost-Vlaanderen

Ronse – Gent

VZW CULTURE ARK

Contact

Contactpersoon: Kinnie De Beule

mail
website

Dit is een groep (18-30 jaar) met afdelingen in Gent en Ronse die socio-culturele jongerenactiviteiten organiseert. Ze bezetten het cultureel vrijhuis ‘De Living’ in Ronse waar elk weekend leuke workshops en activiteiten plaatsvinden zoals gezelschapsspelen, spelletjeszondagen, kaarsenworkshops en vele anderen. Sinds begin 2014 zijn ze een groot schip in Gent aan het restaureren om ook hier een dergelijke werking op te starten.

Gent

MIKADOO

Contact

Contactpersoon:
Bill Holmes

mail
website

Mikadoo stelt zich als doel, leuke, originele en ontspannende vakanties te brengen op maat gesneden voor alle kinderen tussen 6 en 14 jaar. Net dat tikkeltje gekker, in een familiale sfeer en dat met een geheel eigen stijl waarbij kinderen centraal staan.
Ze trekken elk jaar naar kasteel ‘La Diglette’ te midden van de bossen van St.-Hubert.

West-Vlaanderen

Kortrijk

POLYFINARIO VZW

Contact

Contactpersoon: Verfaille Rolande

mail
website
Facebook

Polyfinario is een grote vereniging voor kinderen en jongeren van 6-18 jaar met leerkrachten zedenleer die de kar trekken. Hun doelstelling luidt: ‘kinderen leren omgaan met vrijheid, met zelfstandigheid, in groepsverband leren leven zonder de ander volledig te beheersen noch zichzelf te begraven’. Met behulp van vrijwilligers en animatoren organiseren ze jaarlijks enkele vakanties en kampen maar ook trefdagen zoals de Kidsday of een quizavond.

OOSTENDE

VJOC DE KIM

Contact

Contactpersoon: Davy Van Hee

mail
website
Facebook

De Kim is een jeugdhuiswerking die al sinds 1963 bestaat en een lange traditie heeft. Het Vrijzinnig Jongeren Ontmoetingscentrum biedt een thuis aan de Oostendse jongeren die hier naar hartelust kunnen gamen, een filmpje kijken, kickeren of gewoon chillen in de zetels. Voor een babbel kunnen ze terecht bij de twee professionele werkkrachten.

Waregem

JUMP! WAREGEM

Contact

Contactpersoon: Michel Van Rie

mail
website
Facebook

Dit is een jeugdvereniging van jongeren die maandelijks een café openhoudt in het vrijzinnig centrum Poincaré te Waregem. In 2010 zijn ze naar Polen geweest op internationale uitwisseling. Ze bieden een verscheidenheid aan activiteiten aan zoals film, debat of een quiz. Ze organiseren sporadisch ook dagactiviteiten, zoals een jaarlijkse afvaart van de Lesse.

Vlaams-Brabant