lopen sesam open it laptops

Lopen voor Laptops: Eva’s sponsorloop voor Sesam Open-IT

Stefaan Van Parys Sesam Open-IT, Spotlicht, VETT Leave a Comment

“Motivatie is de sleutel tot succes.” Dat moet Eva Van Tulden – educatief medewerker voor HVV in Antwerpen – gedacht hebben toen ze zich inschreef om een marathon te lopen… in de bergen! Als duwtje in de rug besloot ze daarom zich te laten sponsoren per gelopen kilometer. Met de opbrengst wil ze laptops aankopen voor Sesam Open-IT. Go go Eva!

Sesam Open-IT is een reeks workshops om kinderen wegwijs te maken in open-source software, georganiseerd door Hujo en HVV. In een wereld die meer en meer digitaal wordt proberen we kinderen op die manier de kennis mee te geven om hun omgeving te begrijpen en er kritisch mee om te gaan. Omdat we momenteel nog niet over eigen laptops beschikken, zijn we afhankelijk van de lestijden, openingsuren en de beschikbaarheid van de lokalen van een school. Dat maakt het moeilijker om vrijwilligers te vinden om les te geven. Als we over eigen laptops zouden beschikken hebben we veel meer flexibiliteit waar en wanneer we het organiseren, waardoor we de workshops vaker kunnen organiseren en meer creativiteit aan de dag kunnen leggen.

Sesam Open-IT

Groepsfoto van Sesam Open-IT

Daarnaast wil Eva de laptops gebruiken om kansarme jongeren die geen laptop of pc hebben computerlessen aan te bieden. Hiermee dragen we als vrijzinnig-humanisten ons steentje bij in de strijd tegen generatiearmoede.

Niet enkel de marathon zelf, maar ook het zweet dat ze in de voorbereidende trainingen verdoet, telt mee voor de sponsoring. Dit, omdat Eva niet zeker is of haar lichaam de hoge trainingsbelasting nog aankan. Ze liep haar laatste wegmarathon ruim 20 jaar geleden op 36-jarige leeftijd, do the math. Tijdens de marathon kan ze bovendien op verschillende controlepunten uitgesloten worden op basis van haar looptijd. Die tijden zijn vrij krap, wat het extra moeilijk maakt. Zal het haar lukken? Misschien geven de vele steungevers haar wel vleugeltjes! De marathon zal plaatsvinden in het weekend van 16 en 17 september in het noorden van Spanje (zie kaartje hieronder).

Wil ook jij Eva en haar project steunen?

Steun Eva hier!

 

Wil je Eva extra aanmoedigen? Je kunt al haar avonturen volgen op haar blog en facebookpagina.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *