Eline Lowier

Op de rooster: Eline Lowier!

Stefaan Van Parys Op de rooster, VETT 1 Comment

Eline draait al enkele jaren mee met Hujo, maar sinds kort heeft ze een position-switch van pedagogisch medewerker naar coördinator gedaan. Misschien ken je haar al, misschien ook niet! Geen betere manier om haar echt te leren kennen dan een klein vragenrondje!

Lisa Vandezande

Bij Hujo staat Humanisme centraal. Wat betekent humanisme voor jou?

Eline: Ik ben een overtuigd vrijzinnig humanist. Ik geloof niet in een god of opperwezen maar des te meer in mensen. Mensen kunnen zelf bepalen wat zin geeft aan het leven en ze moeten de vrijheid ook hebben om zelfs keuzes te maken. Wel stopt voor mij iemands vrijheid waar die van een ander begint. Vrijheid betekent namelijk ook verantwoordelijkheid nemen. Zo kunnen we op een mooie en aangename manier samenleven.  

Hoe ben jij bij Hujo terechtgekomen?

Eline: Ik heb zelf geschiedenis en internationaal en Europees recht gestudeerd aan de VUB in Brussel. In deze studies stond vooral het kritisch denken centraal, iets wat mij heel erg bezig houdt. Oorspronkelijk wilde ik oorlogsjournalist worden om zo te zoeken naar wat zit achter het beeld, het echte verhaal. Mijn moeder zag dat natuurlijk niet zitten en toen ik ouder en wat wijzer werd, heb ik toch maar afgezien van die jobkeuze (lacht). Nadien heb ik dan nog een lerarenopleiding bijgedaan, omdat ik enorm graag bezig ben met jongeren. De combinatie kritisch denken en jongeren bleek een ideale match met Hujo.

Ik startte als projectmedewerker en heb meegeholpen in het opstarten en verder bouwen van de FiloPubs en de Debatwedstrijden. Vanaf daar ben ik dan ook gaan werken als pedagogisch medewerker, waar ik vrijwilligers coachte om onze vakanties en activiteiten te begeleiden.

Sinds augustus ben ik dan ook coördinator bij Hujo, ietsje minder pedagogisch dan de andere jobs bij Hujo en ook een hele uitdaging! Ik hoop dat ik het goede en harde werk van mijn voorgangers kan verderzetten!

Wat betekent Hujo voor jou?

Eline: Hujo is voor mij meer dan enkel een job. Hujo vraagt best engagement en de combinatie met een peutertje is niet altijd evident. Maar ik ben heel blij dat ik me kan inzetten voor een organisatie waarin ik zo hard geloof en waarin ik me helemaal kan vinden in de missie en de visie. Daarnaast is het super leuk samenwerken met geëngageerde vrijwilligers en medewerkers. Samen vormen we een hecht team.

Hoe ziet volgens jou Hujo er in de toekomst uit?

Eline: Ik zie Hujo groeien en bloeien. Er werd een mooi en interessant beleidsplan geschreven waar we de volgende vier jaar volledig voor gaan. Volgens mij is het later nog steeds als een organisatie waar jongeren en vrijwilligers helemaal zichzelf kunnen zijn en zichzelf kunnen ontplooien in diverse talenten en competenties. Bij Hujo worden jongeren gestimuleerd om zelf een eigen mening te vormen en we geven goesting om zich in te zetten voor het geluk van alle mensen.

Waar ben je op dit moment het meeste trots op binnen Hujo?

Eline: De debatwedstrijd is en blijft toch wel nog altijd mijn kindje. Ik startte in 2014 bij Hujo en het was mijn allereerste opdracht. Ik zie me nog goed zitten aan mijn bureau in de Zelfbestuurstraat in Anderlecht, het was best spannend! Op zich had de wedstrijd een moeilijke start, omdat we een hele korte voorbereidingstijd hadden en het nog wat experimenteren was met methodieken, thema’s, manieren van werken. Maar momenteel  is het een activiteit met voorrondes en een nationale finale waar meer dan 150 jongeren aan deelnemen die best wel wat bekendheid begint te vergaren. En ik ben echt trots dat we dit konden bereiken met Hujo en alle partners en vrijwilligers die zich jaarlijks inzetten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *