Plato's Huppeldepub

Plato’s HuppeldepuB

Stefaan Van Parys Spotlicht, VETT Leave a Comment

Het jaar 387 voor onze tijdrekening: Plato richt de Academie van Athene op om jongeren te laten filosoferen. 2401 jaar later komt een groep Antwerpse jongeren samen om de wereld (lees Antwerpen), wakker te maken voor een nieuwe filosofische, humanistische jongerengroep. Plato’s HuppeldepuB!

Een groep waar je kan nadenken en kritisch kan en mag zijn. Een groep die andere jongeren inspireert om na te denken over zowel taboes als alledaagse kwesties. Zowel het vrij denken als het creatief proces zijn nog steeds de sleutelwoorden van onze groep die we uitdragen.

De eerste samenkomst was (hoe kan het ook anders), in het filosofisch café in Antwerpen. Na een fijne kennismaking, besloten we om te brainstormen over welke activiteiten we zouden aanbieden. De samenkomsten bracht ieder van ons dichter bij elkaar, zodat de groepsband steeds goed gesmeerd was.

Een avond op café, vrienden, drank, comedians en een boeiende discussie achteraf. Dat leek ons een idee dat kon aanslaan. En zo blijkt, Plato’s Huppeldepub is het concept voor een geslaagde avond!

Het publiek staat centraal

Het concept is simpel. Comedians vertellen over de meest uiteenlopende dingen, waarop jongeren daarover met elkaar discussiëren. Het publiek staat centraal. Aan de hand van groene en rode kaarten geeft ieder wie wil een mening over verschillende stellingen, waarop de discussie losbarst! Dit onder bekwaam toezicht van een moderator.

Deze avonden zijn tot nu toe telkens een success geweest. De vijfde editie is achter de rug, en er zullen ongetwijfeld nog vele inspirerende edities volgen. De motor van ons succes blijft Plato’s Huppeldepub, maar de benzine daarvan is onze toffe groep. Iedereen van ons heeft zijn / haar eigen sterke punten, dat in de groep word uitgespeeld. De groep is een leuke mix van verschillende persoonlijkheden: jong, minder jong, introvert, extravert, creatief, expressief, enz….

“Een avond op café, vrienden, drank, comedians en een boeiende discussie achteraf. Dat leek ons een idee dat kon aanslaan.”

Om onze grenzen te verleggen houden we regelmatig teambuildingweekends in de buurt van Leuven. Zowel in- als ontspanning staan centraal op het programma. Overdag is ons brein volop aan het werk, met het nadenken over nieuwe activiteiten en het reflecteren omtrent bestaande activiteiten. ’s Avonds tafelen we gezellig na en spelen nadien nog toffe gezelschapsspelen of houden we een spannende Kubb-wedstrijd.

Na 2 jaar en vele mooie momenten later zijn we meer dan tevreden over wat we bereikt hebben als team. Een team die vooruit gaat om jongeren warm te maken om de vrijzinnigheid te promoten!

 

Check onze Facebook-pagina om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van de Humanistische Antwerpse Jongeren.

 

Humanistische Jongeren Antwerpen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *