Basiscursus

Hujo’s basiscursus is een vaste waarde in ons vormingsaanbod. We nemen we jou mee op ontdekking en laten je spelenderwijs kennismaken met thema’s zoals verschillende soorten spelen, filosoferen met kinderen, wat te doen bij een conflict en hoe je een eigen debat-, wetenschaps- of spelactiviteit in elkaar kan steken én begeleiden.


De cursus vindt jaarlijks plaats en maakt je wegwijs in de wondere wereld van Hujo en het jeugdwerk. Na de cursus volgt een begeleide stage van 50u. Heb je de cursus en je stage achter de rug? Dan krijg je het officieel attest ‘Animator in het jeugdwerk’ erkend door de Vlaamse overheid.

Dus heb je goesting om de entertainer, de bedenker, de organisator in jou naar boven te halen? Ga dan mee op ontdekking en schrijf je in voor onze basiscursus!

Voor wie?

  • Iedereen die bij de start van de cursus 15 jaar is.

Prijs

  • Standaardprijs voor de volledige cursus: €180
  • Sociaal tarief voor de volledige cursus: €40 (gebruik bij je inschrijving hiervoor de kortingscode coupon-vormingcursus-2022).

Heb je het moeilijk om alles in één keer te betalen, contacteer ons dan via vorming@hujo.be. Dan zoeken we samen een oplossing.

Praktisch

  • De cursus van 2022 start op dinsdag 5 april om 10u en eindigt op zondag 10 april om 14u30 (onder voorbehoud van wijzigingen) en gaat door in jeugdverblijf De Oesterput, Schietbaanstraat 84, 8400 Oostende. Dit is dus een cursus mét overnachting!
  • Je ontvangt 2 weken voor de start van de cursus een infobrief met alle praktisch info.
  • Level Up en de hoofdanimatorcursus gaan op hetzelfde moment en op dezelfde locatie door. De drie cursussen hebben elk een eigen programma, maar natuurlijk zijn er ook gezamenlijke momenten en activiteiten. 
  • Je ontvangt op cursus een attest van deelname. Sommige gemeenten en mutualiteiten passen een deel van het inschrijvingsgeld bij. Vraag het na bij jouw gemeente of mutualiteit.