Twist – Vormingsdag van Hujo


Hujo zorgt ervoor dat je geregeld ook eens flink kan nadenken. TWIST is een straffe vormingsdag voor vrijwillige en professionele jeugdwerkers, voor Hujo-vrijwilligers, andere enthousiastelingen en hun entourage. Een diploma kan je er niet mee halen, maar je krijgt er als compensatie een dag lang uitdagende en kritische vragen voorgeschoteld.

Ieder jaar geven we jullie workshops voorgeschoteld rond een bepaald thema waarbij we hands-on te werk gaan. In de diverse samenleving van vandaag kunnen we allemaal wel wat tips & tricks gebruiken!

TWIST 2022: Jongeren zijn vandaag de dag erg bezig met identiteit.

Wie ben ik in deze steeds veranderende samenleving? Wie wil ik zijn? Deze identiteit bestaat uit meerdere lagen en wordt door verschillende factoren beïnvloed. Ook jeugdwerkers spelen een rol in de identiteitsontwikkeling van jongeren. Hen ondersteunen in die zoektocht zorgt soms voor uitdagingen.

Hoe ga je om met vragen rond gender –en seksuele identiteit? Welke begeleidershouding neem je hierin aan? Hoe bied je de uitdagingen die gepaard gaan de online aanwezigheid van jongeren het hoofd? Hoe kunnen we als jeugdwerkers jongeren begeleiden in thema’s zoals mentale weerbaarheid, verschillende culturele achtergronden en zingeving? Wij zetten onze expertise en die van onze partners in om een antwoord te bieden.  

Op vrijdag 11 maart 2022 organiseert Hujo in samenwerking met deMens.nu ‘TWIST‘, een vormingsdag voor professionele en vrijwillige jeugd(welzijns)werkers, leerkrachten en studenten met interesse in jeugd(werk). Deze vindt plaats in het Geuzenhuis in Gent.  

Programma

9u-9u15

9u15-10u30

10u30-13u

Onthaal

Lezing genderinclusiviteit in het jeugdwerk

Workshops voormiddag
– Weerbaarheid op het web door Pimento
– Meisjeswerkingen in het jeugdwerk door vzw JONG
– Mentaal welzijn bij jongeren door deMens.nu

13-14u

Lunchpauze met broodjes voorzien door De Geus van Gent

14-16u30

Workshops namiddag
– Begeleidingshouding identiteit door Pimento  
– Diversidentiteit en culturen door De Aanstokerij
– Reis naar 2071 door Erasmushogeschool Brussel en deMens.nu

16u30-…

Receptie

Praktische informatie

  • Je kan je inschrijven voor een volledige dag (lezing, 2 workshops, lunch) of voor een halve dag (lezing bij voormiddag en 1 workshop).
  • Wens je een factuur op naam van je organisatie of school? Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met een link naar je online dashboard. Daar kan je de factuur raadplegen bij ‘Mijn betalingen’ en indien nodig de factuurgegevens aanpassen via je profiel.
  • We werken met een nieuw inschrijvingssysteem. Heb je vragen of loopt er iets mis? Stuur dan een mailtje naar vorming@hujo.be en dan helpen we verder.
  • We volgen ook steeds de geldende coronamaatregelen. We houden jullie op de hoogte als er iets zou veranderen. 
  • 2 weken vóór de vormingsdag ontvangen jullie ook nog eens de laatste info voor onze vormingdag TWIST.

Tarieven

  • Volledige dag: €25 
  • Halve dag: €15 (gebruik kortingscode halvedag_twist2022)
  • Studenten volledige dag en halve dag: €5 (gebruik kortingscode student_twist2022)

Ben je een Hujo-vrijwilliger?
Dan kan je gratis deelnemen! Vraag je kortingscode aan via vorming@hujo.be of stuur een berichtje naar Hanne op Facebook!

Geplande Twist’s