Hujo’s Vormingscursussen

De animatorcursus

De Hujo-animatorencursus is een vaste waarde en de eerste etappe in een duurzame opleiding tot animator. De cursus vindt jaarlijks plaats en maakt vijftien cursisten wegwijs in de wondere wereld van het jeugdwerk. De vorming wordt gevolgd door een begeleide stage.

Na de opleiding ben je geattesteerd Animator in het Jeugdwerk.
Als animator kan je aan de slag op een speelpleinwerking, kan je jeugdkampen mee begeleiden en veel meer. Tijdens de opleiding leer je hoe je met een groep kinderen of jongeren om kan gaan, hoe je ze motiveert om deel te nemen aan de activiteiten, hoe je ze een een onvergetelijke vakantie bezorgt…

Kom mee op animatorcursus met Hujo, leer de knepen van het vak en transformeer tot ware animatieheld. De cursus is de eerste stap om een echte, officiële ‘animator in het jeugdwerk’ te worden.

Wat moet je weten?

  • Je bent 15 jaar of ouder, op het moment van de cursus
  • Het is noodzakelijk dat je je hier registreert op de kadervormingstool. Na je registratie is het belangrijk dat wij je uniek KAVO-ID ontvangen bij je inschrijving voor de cursus

De hoofdanimatorcursus

Heb je je sporen verdiend als animator in het jeugdwerk? Je kan nog een stap verder gaan en je enthousiasme en je skills doorgeven aan een groep animatoren. Tijdens onze tweejaarlijkse cursus Hoofdanimator krijg je alles mee om, met kennis van zaken, je verantwoordelijkheid op te nemen binnen een team van animatoren.

Wat moet je weten?

  • 16 jaar (of ouder) zijn
  • een animatorattest hebben of minimum 100 uur aangetoonde ervaring in het jeugdwerk

De instructeurscursus

Wie ambitie heeft kan nog een stap verder gaan en ook de Instructeurscursus volgen. Daar leer je hoe je toekomstige animatoren en hoofdanimatoren kan voorbereiden op hun eerste stappen in het jeugdwerk.

In de cursus leer je omgaan met begrippen als groepsdynamica, leer je op maat vormingen ontwerpen, krijg je tips over het omgaan met competenties en nog veel meer. Bovendien is de cursus allerminst een saaie bedoening en wordt het gegarandeerd een beklijvende en plezierige ervaring, die je zo op je cv kan zetten.

Wat moet je weten?

  • Je bent minstens 17 jaar oud
  • (a) Je hebt je animatorattest behaald OF (b) Je hebt minstens 100u ervaring in het jeugdwerk