vrijheid van meningsuiting
Niets op de hele wereld is belangrijker dan vrijheid. Het is opofferingen waard, het is het waard om er een job voor te verliezen; het is het waard om ervoor naar de gevangenis te gaan. Ik sterf nog liever in bittere armoede met mijn overtuigingen dan dat ik in weelderige rijkdom leef zonder zelfrespect.Martin Luther King

Het jaarthema van Hujo in 2016 en 2017 is ‘vrijheid van meningsuiting’. Het vrijzinnig humanisme vindt zijn waarden terug in het citaat hierboven. In onze moderne maatschappij kan de betekenis voor sommigen vanzelfsprekend lijken. We kunnen in ons land denken wat we willen, ongeacht wat anderen daarvan vinden en dat ook openlijk zeggen. Wij zullen hier ook niet voor bestraft worden, zolang de manier waarop legaal blijft. Dit is zeker niet overal zo. Hieronder vind je een heleboel extra info!

het infodossier!

Zoek de fout!

Welk van de vier gebeurtenissen is gelogen? Drie zijn juist, ééntje is een serieuze verdraaiing van de waarheid! Alle vier hebben ze te maken met vrijheid van meningsuiting, het jaarthema van Hujo.

Doe mee en win een Fujifilm Instax-camera of een LEGO-bon!

Doe mee en win!

Artikels over vrijheid van meningsuiting


Op zoek naar nog meer info over vrijheid van meningsuiting? We maakten voor de Digimores Debatwedstrijd van 2017 ook een dossier aan, in samenwerking met StampMedia.

Download het dossier

De Digimores Debatwedstrijd van 2017 stond in het teken van vrije meningsuiting. Wie ooit eens een geanimeerd stellingenspel wil spelen kan hier de mosterd komen halen!

Download de stellingen

Onverzadigbaar? Neem zeker ook eens een kijkje bij ons vorige jaarthema: “overbevolking”!

Jaarthema 2014 – 2015: overbevolking