Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Eyes Wide Open: film- en debatavond Gent

3 december 2018 - 19:00 t.e.m. 22:30

Gratis

Op 27 november (Leuven) en 3 december (Gent) willen Hujo en Cinarchy Films een gesprek aangaan over het snijpunt tussen LGBT+ seksualiteit/identiteit en religie. In tijden van seculier paternalisme en religieuze intolerantie is het aangewezen ons te informeren over hoe bepaalde minderheidsgroepen steeds meer gevangen zitten tussen deze twee conservatieve vuren.

Aan de hand van de film EYES WIDE OPEN, waarin de romance tussen twee chassidische joden uit Jeruzalem centraal staat, starten we een dialoog met Fourat Ben Chikha en twee (nog te bevestigen) sprekers van Een Andere Joodse Stem – Another Jewish Voice. Hoe incompatibel zijn religie en holebiseksualiteit werkelijk? Zijn religieuze en seculiere visies niet even (non-)binair als het gaat over geaardheid en gender? Waarom wordt LGBT+ strijd steeds naar voren geschoven als een “verlichte”, “westerse”, “liberale” strijd? Hoe kunnen we als vrijzinnigen, humanisten, vrijdenkers en/of atheïsten mee helpen om een samenleving te creëren waarin zowel religieuze als seksuele expressie evenwaardig zijn?

Door het vertonen van een Israëlische film die voor eens niet het positieve verhaal over het zogezegd LGBT+ inclusieve klimaat in Israël verkondigt, creëren we ook de ruimte om actuele, progressieve buzzwords zoals pinkwashing, homonationalisme, queeractivisme en regenboogkapitalisme te bespreken.

Kom alvast mee kijken, luisteren en discussiëren om hier een boeiende en leerrijke avond van te maken!


Gegevens

Datum:
3 december 2018
Tijd:
19:00 t.e.m. 22:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Film-Plateau
Paddenhoek 3
Gent, Oost-Vlaanderen 9000 België
Telefoon:
+32 9 2643872

Organisator

Hujo
Telefoon:
02/5217920
E-mail:
info@hujo.be
Website:
www.hujo.be/contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *