Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Face-to-Face op het dansende denken

14 september 2019 - 13:00 t.e.m. 17:30

Face-to-Face Philosophy: laat je inspireren tijdens een tête-à-têtegesprek!

Iedereen heeft een filosofie en alles is bespreekbaar. Dat is de insteek van het project Face-to-Face Philosophy. Tal van inspirerende rolmodellen gaan daar met individuele bezoekers in dialoog over een onderwerp dat hen nauw aan het hart ligt. Ook jij kan met hen in gesprek gaan. Stel al je filosofische, praktische of politieke vragen aan het rolmodel van jouw keuze.

Het event is doorlopend toegankelijk en gesprekken vinden de hele namiddag plaats, vanaf 13u tot 17u30. Een gesprek duurt maximaal 20 minuten. Is jouw favoriete gesprekspartner even niet beschikbaar? Dan kan je met hem of haar een afspraak boeken via onze timetable. Kom dus zeker een kijkje nemen en verbreed je inzichten!

Dit project wordt georganiseerd door Hujo vzw op het jubileumfeest van filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer, op zaterdag 14 september 2019 in Berchem-Antwerpen.

Dit zijn de rolmodellen waarmee je in dialoog kan treden:

 • Bleri Lleshi is filosoof, auteur en activist, gespecialiseerd in sociale en politieke filosofie, solidariteit, liefde, neoliberalisme, jongeren, migratie, identiteit en Brussel. Hij is leraar aan UCLL en auteur van eigentijdse boeken zoals De neoliberale strafstaat, Liefde in tijden van angst, Inaya. Brief aan mijn kind en De kracht van hoop. Hij schrijft opiniestukken en recensies voor verschillende media, waaronder Knack.be. In 2018 werd hij door Pax Christi uitgeroepen tot Ambassadeur voor de vrede.
 • Roxanne Wellens publiceerde op 19-jarige leeftijd haar debuutroman Te waar om mooi te zijn bij uitgeverij Querido. Met dat indringende verhaal probeert ze haar eigen zoektocht naar vrijheid en de zelfgekozen dood van haar grootouders te kaderen. Het boek werd genomineerd voor de Nederlandse Jonge Jury Debuutprijs en de Kinder Jury Vlaanderen prijs. Eerder won Roxanne de juryprijs van de schrijfwedstrijd Jong Brasschaat Schrijft. Sindsdien zit ze zelf in de jury. Ze liep in haar eentje de pelgrimsroute naar Compostella en deed vrijwilligerswerk in Nepal.
 • Charles Derre is acquirerend redacteur bij Uitgeverij LannooCampus, waar hij auteurs begeleidt en ondersteunt met persoonlijke en concrete feedback. Hij werkte ook als redacteur en tekstschrijver aan opdrachten voor onder andere Knack.be, nrc.next, Jeugd en Poëzie,Verzin en Manteau. Hij houdt van debutanten met durf en debuten die het grote verhaal of het kritische inzicht niet schuwen. Charles is een ideale gesprekspartner voor jong talent dat graag wil publiceren én ontdekt worden.
 • Katrin Laureyssens studeerde Kunst- en Theaterwetenschappen en volgde de opleiding Filosoferen met Kinderen en Jongeren. Met haar organisatie de Denkkaravaan wil ze ruimte maken voor kinderen om te spelen met ideeën en verwondering. Ze geeft filosofische workshops, kampen en lessenreeksen en creëert spelmateriaal voor ouders en leerkrachten. Onlangs werd haar filosofisch spel Vragenvulkaan bekroond met de Berrie Heesen Prijs.
 • Esohe Weyden is een gedreven spoken word dichteres en presentatrice uit Antwerpen. Met haar kritische pen tracht zij te verwoorden hoe zij in de dualiteit van haar gedachten en leefwereld op zoek gaat naar verbinding. Zonder een blad voor de mond te nemen, dicht zij op ritmische wijze over schreeuwende emoties, bagages als voedingsbodem en haar vitale visie op de wereld. Zij treedt zowel op tijdens wedstrijden voor slam poetry als op festivals en elk mogelijk podium.
 • Arno Degreef en Victoria Casteels waren als jonge scholieren bij de pioniers van de schoolstakingen rond de klimaatproblematiek. Vandaag zijn deze geëngageerde activisten belangrijke voortrekkers van de Youth for Climate-werking. Deze Face-to-Face Philosophy biedt een ideale gelegenheid om dit jonge geweld te bevragen over wat hen drijft en bezwaart.
 • Alma De Walsche schrijft gespecialiseerd over ecologische thema’s: van klimaat- en energiebeleid, over landbouw en voedsel tot transitie-initiatieven en baanbrekers. Van 1981 tot 1986 woonde ze in Ecuador en deed er vormingswerk in indiaanse gemeenschappen. Sindsdien blijft ze nauwgezet de actualiteit van Latijns-Amerika volgen, met een speciale focus op de Andeslanden. Alma werkte 11 jaar als redacteur voor het tijdschrift Wereldwijd. Nadat Wereldwijd opging in het mondiale magazine MO* werkte ze als daar als één van de sterkhouders. Na haar pensioen blijft ze bij MO* als freelancer actief.
 • Walter Lotens noemt zich een glokale burger. Deze gepensioneerde leraar, mede-oprichter van de Actiegroep Kritisch Onderwijs (AKO), moraalwetenschapper, publicist en Latijns-Amerikawatcher schreef voor LA Chispa, een Nederlandstalig magazine over Latijns-Amerika en de Cariben, het Belgische De Reiskrant, het Surinaamse dagblad De Ware Tijd en nu voornamelijk nog voor het webzine voor internationale politiek uitpers.be, waarin hij niet alleen geëngageerd aandacht besteedt aan Latijns-Amerika, maar ook aan het mobiliteitsdossier van de stad Antwerpen. 

Praktische info

 • zaterdag 14 september, vanaf 13u
 • in kapsalon Olivier, Koninklijkelaan 42, 2600 Antwerpen
 • inschrijving ter plaatse
 • georganiseerd door Hujo op het jubileumfeest (Het dansende denken) van Het zoekend hert

Info: www.hetdansendedenken.be.
Algemene info: www.hetzoekendhert.be.


Gegevens

Datum:
14 september 2019
Tijd:
13:00 t.e.m. 17:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Site:
www.hetdansendedenken.be

Locatie

Kapsalon Olivier
Koninklijkelaan 42
Antwerpen,Antwerpen2600België
+ Google Maps

Organisatoren

Het zoekend hert
Hujo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *