Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Twist

12 oktober - 09:00 t.e.m. 17:45

€20

Tijdens Twist, een kritische vormingsdag voor vrijwillige en professionele jeugdwerkers, gaan we hands-on te werk. Op het menu staat een divers aanbod boeiende workshops; je krijgt nuttige tips & tricks waarmee je meteen aan de slag kan. Inschrijven kan voor een of meerdere workshops.

Workshops 10.00 – 12.00 uur

 • (NOG 2 Plaatsen!) Creatief denken – Mooss

Je denken verloopt volgens patronen in je hersenen; een handig systeem dat je in staat stelt om uit de wereld wijs te geraken. Maar soms zit je (onbewust) zo vast in bepaalde patronen dat die jou belemmeren. Door creatief te denken, doorbreek je die vastgeroeste patronen. Je maakt kennis met allerlei technieken en oefeningen om out of the box te denken en gaat op zoek naar vernieuwende methodieken om met jongeren rond het thema ‘kritisch burgerschap’ aan de slag te gaan.

 • (HELEMAAL VOLZET) Debatteren – Hujo

Hoe je jongeren warm maakt voor een debat, ontdek je tijdens de workshop debatteren. Via verschillende methodieken kom je op een interactieve manier te weten hoe je met een groep jongeren aan de slag kan, en hen zowel binnen het onderwijs als ver daarbuiten laat proeven van de debatmicrobe.

 • Genderneutraal vs. genderinclusief – Wel Jong Niet Hetero

Je hoort het overal: genderneutraal zijn. Wij dompelen je onder in de wereld van geslacht, gender, expressie en aantrekking. Samen gaan we dieper in op identiteit en privileges en ontdekken we hoe het komt dat genderinclusiviteit zo in is!


Workshops 13.00 – 15.00 uur

 • Kritisch met kunst – S.M.A.K.

Tijdens deze workshop achterhaal je wat kunst voor jou betekent. Je gaat op zoek naar allerlei verbanden en staat even stil bij kunst en haar rol in actuele hedendaagse thema’s als urbanisatie, vluchtelingenproblematiek en wapenhandel.

 • (HELEMAAL VOLZET) Groepsdynamica – Hujo

Een groep staat of valt met zijn dynamiek en is voortdurend in beweging. De groepsdynamiek is afhankelijk van het aantal ‘volgers’, ‘trekkers’ en ‘remmers’ die de groep vormen. Maar als begeleider heb je ook een grote invloed op het groepsdynamisch proces. Je basishouding, begeleidersstijl en manier van communicatie spelen hier een cruciale rol in. Tijdens de workshop groepsdynamica reiken we je denkkaders en handvaten aan, om een constructieve, positieve en oplossingsgerichte groepscultuur te creëren, waarbij we de focus leggen op een jonge doelgroep en hun gevoeligheden.

 • Self empowerment – Samira Saleh

Hoe versterk je je stem aan de hand van Spoken Word als middel van zelfexpressie in de meest rauwe, eerlijke en authentieke vorm?  Tijdens deze workshop biedt Samira je de juiste  handvaten  zodat je jezelf kan uitdrukken in een nieuwe artistieke vorm. Want jouw verhaal mag gehoord worden!


Workshops 15.15 – 17.45 uur

 • Interculturele communicatie – Labo vzw

Beleidsmakers, scholen, bedrijven en organisaties hebben de mond vol van interculturaliteit en diversiteit. Toch blijkt het niet altijd vanzelfsprekend te zijn om die mooie woorden in de praktijk toe te passen. Voor veel mensen blijven dit ontastbare begrippen, terwijl  anderen niet weten hoe ze om moeten gaan met diversiteit op de werkvloer en in hun omgeving. Aan de hand van concrete tools en vanuit je eigen ervaringen ontdek je de leefwereld van anderen. Het wordt tijd om diversiteit te omhelzen.

 • Kritisch burgerschap – Graffiti vzw

Streetart geeft een meerwaarde aan het straatbeeld en doet snelle voorbijgangers stilstaan en nadenken. Met de workshop streetart trekken we volledig de kaart van de het verrassingseffect. Deelnemers screenen eerst de omgeving waarna ze, met papier, karton, touw en krijt in de aanslag, de buurt omtoveren in een sensationele compositie.

 • Missie 2030 – Aanstokerij

Hoe duurzaam gaan we om met onze enige aarde? Wat kan jij doen om minder energie te verbruiken, je consumptie te beperken en voor minder afval te zorgen? Eind 2015 lanceerden de Verenigde Naties een plan voor de wereld: Agenda 2030. Deze agenda bevat 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen om de komende 15 jaar wereldwijd aan duurzame ontwikkeling te werken. Samen met provincie Vlaams-Brabant creëerde De Aanstokerij ‘Missie 2030’, een teamspel dat jongeren over het lot van mens en planeet kritisch doet nadenken.


Prijs

1 workshop 2 of 3 workshops
t.e.m 26 jaar €5* €5*
+26 jaar €10 €20
Personeel deMens.nu Gratis

*Mocht de deelnameprijs een probleem vormen, dan zoeken we graag samen naar een oplossing.

Inschrijven 

Inschrijven kan via deze link!

Gratis vegetarische broodjeslunch voor al wie zich inschrijft!


Gegevens

Datum:
12 oktober
Tijd:
09:00 t.e.m. 17:45
Kosten:
€20
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://forms.gle/LGSDonK4JBdQ1Rb38

Locatie

Het Geuzenhuis
Kantienberg 9
Gent, Gent 9000
Website:
http://www.geuzenhuis.be/

Organisatoren

Hujo
DeMens.nu

Comments 1

 1. Beste

  Ik ben ingeschreven voor deze vormingsdag. Ik kan er echter niet meer bij zijn door een huwelijk. Ik vind niet meteen een andere plaats om dit te laten weten.

  Ik laat het graag weten zodat jullie de juiste aantallen hebben de dag zelf, ik hoef de 5 euro niet terugbetaald te krijgen.

  Groetjes
  Hanne Ballois

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *