Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GEANNULEERD – Twist – Voorbij ‘Wij versus Zij’

22 oktober 2020 08:45 t.e.m. 16:30

DeMens.nu en Hujo presenteren: Twist

Het promofilmpje!

BELANGRIJK:

Met heel veel spijt in ons hart zijn wij genoodzaakt onze vormingsdag te annuleren en te verplaatsen naar voorjaar 2021. Omwille van de nieuwe maatregelen en het stijgend aantal besmettingen kunnen wij het evenement namelijk niet veilig laten doorgaan. 

Wij zitten echter niet stil! Wij gaan onmiddellijk aan de slag om een nieuwe datum te vinden. 

Heb jij je ingeschreven? Dan ben je ook meteen ingeschreven voor de studiedag in voorjaar 2021. We communiceren deze week nog de precieze datum via mail. Kan je niet aanwezig zijn op de nieuwe datum, dan kan je jouw inschrijving annuleren en krijg je je geld terug. 

Was je net te laat met inschrijven? Dan is dit jouw kans! Houdt zeker de website in de gaten voor alle updates. Wie weet komt er wel een plaatsje vrij voor jouw favoriete workshops.

———————————————————

TWIST is een kritische vormingsdag voor vrijwillige en professionele jeugd(welzijns)werkers.

TWIST! is een kritische vormingsdag voor vrijwillige en professionele jeugd(welzijns)werkers, studenten met interesse in werken met jeugd, en leerkrachten.

We gaan hands-on te werk rond levensbeschouwing bij jongeren, polarisatie, identiteit, gesprekstechnieken, hoe omgaan met verschillen binnen je doelgroep en nog veel meer. In de diverse samenleving van vandaag kunnen we allemaal wel wat tips & tricks gebruiken.

———————————————————

👉 Onthaal 8u45

👉 Inleiding door Christophe Busch 9u15

Christophe Busch geeft ons inzichten in het thema ‘voorbij wij-zij’: de dynamiek van polarisatie en steekt met een boeiende lezing ons intellectueel vuur aan om volledig opgewarmd aan de workshops te beginnen.

———————————————————

👉 WORKSHOPS 10u45

🌅 Burgerparticipatie: Waar begint dat ergens? – DeMens.nu
VOLZET

In deze interactieve workshop reiken we handvaten aan om verbindend aan de slag te gaan met jongeren (18-30j). We zoomen in op initiatieven van burgers die tegen polarisering ingaan en zich inzetten om het samenleven in lokale context te versterken. Hoe kunnen jongeren aan de slag gaan met initiatieven? En hoe kan je hen hierin begeleiden?

🌅 Debate the debated: debat als methodiek – Debatunie

Hoe start je een debat (geen discussie) met jongeren over moeilijk te bespreken thema’s? Via verschillende methodieken kom je op een interactieve manier te weten hoe je aan de slag kan, van het zoeken van een stelling tot het debatteren in groep.

🌅 The good, the bad and the values” – DeMens.nu
VOLZET

In deze workshop gaan we aan de slag met het kleur van jouw denken. Op een creatieve manier brengen we jouw waardenkader in beeld om van hieruit verbindend te kijken naar dat van je omgeving of… zien we net waarom het botst! Op deze manier krijg je inzichten mee rond identiteit, zelfreflectie en zingeving aan de hand van praktische tools die je vervolgens kan meenemen naar je eigen werkveld!

🌅 Wat drijft jou? Een speelse ontdekkingstocht naar je drijfveren en waarden – DeMens.nu

We doen wat we doen, maar vrijwel nooit ‘zomaar wat’. We hebben veelal ‘goede redenen’ om iets te doen of net te laten. Wat beweegt jou? Waar hecht jij belang aan? De focus van deze workshop ligt op zelfonderzoek, maar we maken tegelijk de reflectie naar jongeren en hoe je met hen aan de slag kan om onderliggende drijfveren en waarden te expliciteren.

——————————————————————————————————————–

👉 Lunchpauze met broodjes en artistiek project door Atelier Kastart

Atelier Kastart is een kunsteducatief atelier. De deelnemers doen op een speelse manier aan zelfonderzoek en versterken op die manier hun veerkracht.

——————————————————————————————————————–

👉 WORKSHOPS 13u45

🌇 Wij of zij: omgaan met de dynamiek van polarisatie – Wij-Zij
VOLZET

Tijdens deze vorming krijg je een overzicht van de mechaniek van polarisatie, de vijf rollen die je daarin kan spelen én de vier gamechangers die je op weg zetten naar een succesvolle depolarisatie. Gewapend met die kennis ga je zelf aan de slag en pas je dit toe op een praktijkvoorbeeld.

🌇 Conflicthantering – Hujo Vzw
VOLZET

We zien conflicten vaak als iets negatiefs, als onjuist of als afbrekend. Deze opvatting belemmert ons bij het omgaan met conflicten, maar werken wel conflicten in de hand. Het goede nieuws is: Als het conflict goed gehanteerd wordt, kan het een positieve bijdrage leveren aan de relatie. Daar gaan wij tijdens deze workshop mee aan de slag!

🌇 Ben jij een Stoïcijn? – DeMens.nu

In deze workshop wordt de Stoïcijnse levenskunst belicht. We ontdekken hoe verbindend Stoïcijnen zijn, hoe je iemand kan helpen met Stoïcijnse gesprekstechnieken en wat een Stoïcijn te zeggen heeft over wij vs zij.

🌇 Leren Filosoferen – DeMens.nu

Door naar de ander te luisteren en samen na te denken kan je je denkbeelden verruimen en groeien in verbondenheid. Hoe gaat dat in z’n werk? We proberen het zelf uit, en zo leer je stap voor stap filosoferen met jong en oud. Geen voorkennis vereist. En met veel leuke tips van de enthousiaste filosoof.

——————————————————————————————————————–

👉 Afsluitmoment om 16u

——————————————————————————————————————–

Ga meteen aan de slag met hands-on tips & tricks!


€5 Voor studenten / 25 euro voor niet studenten

Mocht de deelnameprijs een probleem vormen, dan zoeken we samen graag naar een oplossing.

Schrijf je in via deze link!

Vergeet zeker onze inschrijvingsvoorwaarden niet te lezen!


Het Geuzenhuis

Kantienberg 9
Gent,Gent9000
+ Google Maps
http://www.geuzenhuis.be/

Hujo

0468 06 60 66

www.hujo.be/contact

DeMens.nu

+32 2 735 81 92

https://demens.nu/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *