Wetenschapskampen

De wetenschapskampen van Hujo zijn een vaste waarde in het aanbod.
Ieder jaar organiseren we verschillende kampen tijdens de vakanties, waar we met kinderen en jongeren op avontuur gaan en ons verdiepen in de wondere wereld van wetenschap, avontuur en ontdekking.

Check meer informatie over de verschillende soorten wetenschapskampen 👇‍

Tijdens de wetenschapskampen proberen we antwoorden te vinden op heel wat verschillende belangrijke vragen:

 • Je ooit al eens afgevraagd hoe de ruimte eruit ziet?
 • Waarom we er eigenlijk naartoe willen?
 • Waarom er mensen zijn die zich bezighouden met het onderzoeken van planten en dieren?
 • Waarom we eigenlijk dingen kopen met geld?
 • Hoe het komt dat sommige mensen in een groter huis wonen dan andere?

Want wij denken dat jezelf vragen stellen belangrijk is.
Door je dingen te durven afvragen, ga je op ontdekking en leer je nieuwe dingen. Je verrijkt jezelf en dit doe je, tijdens onze kampen, in het bijzijn van vrienden. Dé beste manier om je onder te dompelen dus!

Het hele kamp halen de Hujo-animatoren het beste uit zichzelf om samen met jou kennis te maken met de wondere wereld van wetenschap! Samen met de animatoren speel je verschillende activiteiten die je uitdagen om de wereld uit te bouwen waar jij van droomt!

Je komt heel wat nieuwe dingen te wetenmaakt vrienden én komt terug naar huis met een aangewakkerde interesse voor wetenschap én natuur.

Ieder kamp worden telkens georganiseerd voor een bepaalde doelgroep.

 • de Wetikampen zijn er voor kinderen van 9-12j
 • het Weti13+kamp is er voor kinderen van 13-14j
 • het Expeditiekamp is er voor jongeren van 15-16j

Wetikampen (voor 9-12j)

Kamp ‘Astrovissen’

 • Leven er vissen op planeet HJ700d?
 • Misschien leven er kwallen op maan Ceres?
 • Of zijn er microben verstopt op planetoïde Eunomia?

Wij trekken ons Astropak aan en gaan op verkenning.
Welke ontdekkingen liggen er op ons te wachten? Op Wetikamp Astrovissen stimuleren we het (vals)spelend denken. Dit doen we door experimentsgewijs problemen op te lossen die ons pad kruisen. Geen probleem is te moeilijk en fouten maken is verplicht!

Kamp ‘Ruimtevissen’

Met ons hoofd in de wolken schieten we door de stratosfeer, op naar het onbekende!

We trotseren ongekende snelheden en gaan geen uitdaging uit de weg. Welke mysteries staan ons op te wachten? Op Wetikamp Ruimtevliegen stimuleren we het (vals)spelend denken. Dit doen we door experimentsgewijs problemen op te lossen die ons pad kruisen. Geen probleem is te moeilijk en fouten maken is verplicht!

Weti13+ kampen (voor 13-14j)

Een brief heeft je naar deze vreemde plek gebracht…

Het is een plek waar enig spoor van beschaving ver te zoeken is. Het enige wat in de brief staat, is een adres en een opdracht. Overleef! Op Wetikamp 13+ ‘Survivors’ staat avontuur centraal. We gebruiken de wetenschap om onze uitdagingen te overwinnen. En we experimenteren met de vaardigheden die we ontdekken op dit kamp.

Expeditiekampen (voor 15-16j)

Samen onderweg, bestemming onbekend!

Wij kiezen zélf onze route. Altijd maar rechtdoor en niet stoppen voor niets of niemand. Hier en daar ligt er een leuke activiteit verstopt maar we zijn vooral samen en nemen de tijd om elkaar écht te leren kennen. Met een tent op onze rug bezoeken we drie landen. We wandelen, treinen, varen en springen elke dag naar onze volgende slaaplocatie. De focus ligt op vrijheid en vrienden voor het leven maken, dingen die we zeker op ons pad zullen vinden. Jullie kiezen welk pad.

Bekijk hier enkele sfeerfoto’s van vorige edities.