Workshops

Upcycling

Vanaf 6 tot 30 jaar.

 

We gooien met z’n allen heel wat in de vuilbak. Onze afvalberg wordt steeds groter… Maar wist je dat heel wat afval op een leuke en creatieve manier een tweede leven kan krijgen? In jeugdwerkstijl gaan de jongeren aan de slag en wordt de aandacht gevestigd op de nefaste gevolgen van onze wegwerp- en consumptiemaatschappij.

 

We blijven echter niet bij de pakken zitten (letterlijk) . Samen zetten we afval om in nieuwe, toffe voorwerpen: Drankbrikken worden unieke portefeuilles, met oud papier weven we mandjes, met plastieken zakjes en friscostokjes maken we leuk speelgoed,… En wie weet wat de jongeren door deze stimulerende workshop zelf nog bedenken om de afvalberg te beperken?!

 

De inhoud wordt aangepast aan het doel en de doelgroep. Er zijn verschillende versies van deze workshop: themaworkshop (Bijvoorbeeld herfst, thema PMD,…), van afval tot kunst (met eigen tentoonstelling), maak en test je eigen speelgoed, afval klinkt als muziek in de oren, fantasieworkshop…

 

  • Duur: 2 uur
  • Leeftijd: vanaf 6 tot 30 jaar. De inhoud van de workshop wordt aangepast aan het doel en de doelgroep. Er zijn verschillende versies van deze workshop: themaworkshop (Bijvoorbeeld herfst, thema PMD,…), van afval tot kunst (met eigen tentoonstelling), maak en test je eigen speelgoed, afval klinkt als muziek in de oren, fantasieworkshop…
  • Min deelnemers: 15 deelnemers
Workshop aanvragen

Textielworkshop en badges maken

Vanaf 10 jaar.

 

In deze workshop brainstormen jongeren rond een thema, waarna zij een mening, feit, vraag, of bedenking omzetten naar een tekening. Hiervan wordt een sjabloon gemaakt waarmee ze hun favoriete T-shirt (of blanco T-shirt) omtoveren tot een uniek exemplaar mét inhoud!

 

  • Duur: 2 uur
  • Leeftijd: vanaf 6 tot 30 jaar
  • Min deelnemers: 15 deelnemers

 

Van de creatieve uitspattingen kunnen ook unieke badges worden gemaakt, die nadien prijken op de rugzak, T-shirt of pennenzak.
Bij aanvraag van de badgemachine wordt het nodige buttonmateriaal geleverd + eventueel lege sjablonen om op te tekenen en uit te knippen.

 

Extra kost materiaal:
  • T-shirts + verf/transferpapier: € 5 deelnemer
  • Badges: € 0,25 per badge
Workshop aanvragen