Eerste hulp bij jong zijn!

Misschien heb je het al gezien bij het rondsurfen op onze nieuwe website (of misschien ook niet)…
In het footermenu staat er bij ‘Snel naar’ een geheimzinnig item ‘Eerste hulp bij jong zijn’.
Wat is dit nu, vraag je je waarschijnlijk af! Wel, EHBJ is een nieuw projectje van Hujo dat jongeren meer wegwijs wil maken in de wereld van het opgroeien en volwassen worden.

Momenteel enkel online, misschien in de toekomst iets… meer?

Eerste hulp bij jong zijn!

Wij hier bij Hujo krijgen geregeld vragen binnen van jongeren en jongvolwassenen die met een vraag in hun hoofd zitten maar niet goed weten waar ze ermee terecht kunnen. Vragen rond belastingen, samenwonen, leningen,…

Allemaal zéér belangrijke vragen die je je ongetwijfeld stelt eens je de drempel van jongvolwassenheid bereikt. Maar… op school leer je niets over hoe je je belastingaangifte invult of hoe je een lening aanvraagt en waarmee je rekening moet houden. Je leert er niet wat scheiding van goederen is of waar je terecht kan met vragen over je seksuele geaardheid. Je wordt gedropt in een ingewikkelde wereld en wordt verwacht om het zelf maar wat uit te zoeken of bij je ouders aan te kloppen. Niet iedereen heeft deze mogelijkheid en niet elke vraag wil je ook stellen aan je ouders ;).

Vandaar dat we op het idee kwamen om een EHBJ-kit op te stellen.

EHBJ is een ‘one-stop shop’-webpagina op onze website waar jongeren en jongvolwassenen terecht kunnen voor alle vragen rond opgroeien en volwassen worden. Op deze pagina vind je op geordende wijze per onderwerp heel wat links naar websites en instanties terug, die je een antwoord op je vraag of vragen kunnen geven.
Financiële info, praktische hulp, vragen rond seksualiteit,… We proberen zoveel mogelijk onderwerpen op te lijsten!

Dit is ook een ‘werkdocument’, betekende dat je zelf ook links of bronnen aan ons kan doorsturen en wij updaten de pagina! Ze evolueert dus mee met jou.

We hopen dat je er iets aan hebt en dat je een antwoord vindt op je vraag!
Ja kan meteen surfen naar de webpagina via deze link!

Hou ons zeker ook in de gaten! Het zou eens goed kunnen zijn dat je hier meer rond zal horen in de redelijk nabije toekomst… 😉