Raad van bestuur

Hannes Develter – Voorzitter

(hij/zijn)hannes@hujo.be

Hey! Ik ben Hannes: voorzitter van Hujo by night, beleidsmedewerker bij het GO! by day. Daar werk ik aan het onderwijsbeleid voor secundair onderwijs. Ik ben al jarenlang actief in het jeugdwerk, en mijn eerste vrijdenkende stapjes zette ik bij ’t Zal Wel Gaan. Wanneer ik niet bezig ben met deze prachtige bende wereldverbeteraars, Hujo genaamd, ben ik waarschijnlijk muziek aan het luisteren, maken of draaien. Als voorzitter is vergaderen natuurlijk ook een van mijn hobby’s, net als een goed boek lezen of verre wandelingen maken.

Tijl Carpels – Secretaris

(hij/zijn)tijl@hujo.be

Tijl engageert zich ondertussen al enkele jaren bij Hujo. Hij vindt het hier wel plezant.

Jeroen Burgelman – Raad van Bestuur

(hij/zijn)jeroen@hujo.be

Hallo, ik ben Jeroen. Ik ben gepassioneerd door wetenschap, daar zet ik mij vooral in voor SOIT. Voor ik hier terecht kwam bracht ik mijn zomers door op de speelpleinwerking. Na al dat sport en spel wou ik mijn hersenen ook wat gymnastiek geven met een doctoraat in project planning. En wat heb ik daaruit geleerd?! Kort samengevat: als het fout begint te gaan, bekijk dan snel een paar alternatieven om je planning recht te trekken voor het helemaal ontspoort. En ja, voor die levenswijsheid had ik 6 jaar onderzoek nodig ;-). Overdag kan je mij meestal terugvinden in een ziekenhuis om IT problemen aan te pakken. Na de uren heb je meer kans om mij op café of thuis met een goed boek terug te vinden.

Brian Van der Elst – Raad van Bestuur

(hij/zijn)brian@hujo.be

Hallo mijn favoriete ketjes en kindjes van de duivel. Ik ben Brian en al meer dan 10 vrijwilliger van Hujo. Ze durven mij soms wel eens een Tijger noemen, omdat je me af en toe wel eens in zo’n onesie kunt spotten op een activiteit. Je kan me beter vragen wat ik niet bij Hujo doe, dat maakt het lijstje veel korter. In mijn vrije tijd (de 5% die nog overblijft) ga ik met de billen bloot als model op de Mechelse kunstacademie en kan je me vaak terugvinden in de betere bruine kroeg. Intimi kunnen je ook vertellen dat ik zorg voor een stevig feest waar nodig en de nodige opwarming door middel van ochtendgymnastiek.

Charlotte Spaas – Raad van Bestuur

(zij/haar)charlotte@hujo.be

Als vrijwilliger bij Hujo houd ik – Charlotte – me bezig met ’t Vrije Brein. Ik vind het heerlijk om mijn hersencellen te laten genieten van nieuwe kennis in gesprek met anderen EN…ge vindt me even vaak luidkeels lullend op café met een lekker biertje. Verder ben ik graag middenin de natuur en kunt ge me vinden op insectensafari of in een tent op een paalkampeerplek met een streep metal op de achtergrond. Ohja,…van nine to five ben ik klinisch psycholoog en ik ben dankbaar dat ik getuige mag zijn van al die persoonlijke verhalen.

Daphne Lox – Raad van Bestuur

(zij/haar)daphne@hujo.be

Dag snoetjes! Ik ben Daphne, nieuw in de Raad van Bestuur, maar oudgediende bij Hujo. Ik volgde mijn animator- en hoofdanimatorvorming bij Hujo en ging daarna aan de slag als vrijwilliger. Ik engageer me nu vooral voor de sessies van SOIT! Buiten Hujo ben ik een derdejaarsstudent aan de lerarenopleiding. Binnenkort hoop ik NCZ en Nederlands te mogen geven aan de eerste en tweede graad secundair onderwijs. Verder zit ik ook in de schrijfopleiding aan de kunstacademie. Mijn agenda zit dus lekker vol!

Ineke Barbaix – Raad van Bestuur

(zij/haar)ineke@hujo.be

Hallo iedereen! Ik ben Ineke, en ik ben voornamelijk actief als vrijwilliger binnen de debatwedstrijd van Hujo. Zelf debatteren, maar ook debatten van anderen volgen, moeilijke stellingen bedenken en alles wat eraan verbonden is… dat is voor mij even leuk als de koers voor een gemiddelde Vlaming! Ik ben 23 jaren jong, en recent afgestudeerd in Engels en Nederlands, wat mijn interesse in taalspellen (zoals debat uhum) heeft versterkt. By day ben ik praktijkassistente Engels, by night ben ik ofwel een gesprek aan het houden met een vreemde in een café, ofwel aan het lezen, ofwel een middernachtsmis aan het zingen, zoals het een goede vrijzinnige betaamt :).

Margot Hellemans – Raad van Bestuur

(zij/haar)margot@hujo.be

Hallo, ik ben Margot. Via de boeiende avonden van ’t Vrije Brein leerde ik Hujo als organisatie kennen. Hoe meer ik zag wat Hujo allemaal doet, hoe meer fan ik werd. En zo rolde ik in de Raad van Bestuur. Van opleiding ben ik pedagoog en als ik kan bijdragen aan een organisatie die zo’n belangrijk maatschappelijk werk verricht, namelijk het vormen van de ruimdenkende, hoopdragende burgers van morgen, dan ben ik een contente mens! Buiten Hujo werk ik al enkele jaren in de sociale sector in Brussel. In mijn vrije tijd hou ik van verdwalen in de gangen van de bibliotheek of een boekenwinkel, het knuffelen van bomen (no joke), wandelen of fietsen in de natuur of mijn vrienden zien op een gezellig terras met een lekker glas! En dat glas is altijd halfvol. Tot snel!

Wouter Antheunis – Raad van Bestuur

(hij/zijn)wouter@hujo.be

Komt eraan

Rik Röttger – Raad van Bestuur

(hij/zijn)rik@hujo.be

Hallo iedereen!
Ik ben Rik, sommigen van jullie kennen mij misschien al als ex-coördinator van Hujo. Als 16-jarige werd ik actief bij Hujo in Boom en na wat omzwervingen als onderzoeker ‘politieke geschiedenis’ aan de VUB en een politieke carrière in de Provincie Antwerpen ben ik van 2020 tot 2022 deze vrolijke bende vrijdenkers komen aansturen. Momenteel ben ik werkzaam als researcher bij CAVA-VUB, het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven, maar Hujo kan ik toch nooit helemaal loslaten. Kortom, vrijzinnigheid stroomt door mijn aders.

Wim D’hondt – Raad van Bestuur

(hij/zijn)wim@hujo.be

Meester der penningen