Hujo’s Aanspreekpersoon Integriteit (API)

Een Aanspreekpersoon Integriteit, kortweg API, is een persoon die je kan contacteren als er sprake is van een integriteitsschending. Dat is elke vorm van lichamelijk, seksueel, moreel of psychisch gedrag waarvan jij vindt dat het over jouw grens gaat of over de grens van iemand anders. Denk hierbij aan thema’s als pesten, seksueel grensoverschrijdend gedrag, agressie, discriminatie, …

We gebruiken ons API-handje als herkenningspunt.

Voor wie?

Onze API’s zijn er voor iedereen die betrokken is of was bij Hujo: vrijwilligers, deelnemers, ouders, …

Wat doen onze API’s?

De API gaat aan de slag met wat jij vertelt, elke melding wordt serieus genomen

  • Eerste contact: de API luistert naar jouw verhaal en probeert zo de situatie in te schatten. 
  • Opvolging: nadien zal de API samen met de melder bekijken hoe de situatie het beste aangepakt kan worden. Eventueel contact met andere instanties of betrokkenen gebeurt altijd in overleg met de persoon die de melding doet. 
  • Nazorg: de API volgt de situatie met de melder op tot alles afgehandeld is. Samen bekijken ze hoe de nazorg het beste aangepakt kan worden.

Hoe kan je onze API’s bereiken?

Stuur een bericht via Facebook

Stuur een bericht via e-mail

Bel of stuur een bericht naar de Hujo-telefoon
Wij brengen je dan in contact met een API

Je komt via deze manieren willekeurig bij één van onze API’s terecht. Wil je praten met een specifieke API? Vraag het gerust of stuur een mailtje via de knoppen hieronder.

Ik houd van mensen met een warm hart en een open mind en ik ben erg gevoelig voor fairness in het samenleven. Ik engageer me daarom graag om vertrouwenspersoon te zijn voor wie hierrond in de knoop zit in de organisatie.

Als consulent werkend in het huisvandeMens Sint-Niklaas (recht tegenover het station hier) heb ik regelmatig gesprekken met mensen, in vertrouwen.

Ook jij bent welkom: live, online, telefonisch. Met een extra paar ogen en oren, geraken knopen vaker ontward, zodat je weer verder kan.

Zelf ben ik al mijn hele jeugd (en ik ben nog steeds jeugdig – een 2000 kind) actief in jeugdorganisaties. Mijn belangrijkste zorg daarbij is dat iedereen opgenomen wordt in de groep en dat iedereen zich goed voelt. Daarom wou ik me dan ook graag engageren als aanspreekpunt integriteit bij Hujo.

Als leerkracht ben ik alvast bekend met het spotten van pijnpunten,
onderlinge relaties en het lezen van de vibe in een groep. Als de vibe ergens niet goed zit, wil ik dan ook dat dat zo snel mogelijk kan worden aangepakt, ook subtiel indien zo gewenst.

Zat de vibe totaal verkeerd op een activiteit waar jij aanwezig was, en wil je daar graag over praten met iemand? Je bent altijd welkom bij mij, op elk mogelijk kanaal waar jij je goed bij voelt, om je verhaal te doen.