Hujo’s Aanspreekpersoon Integriteit (API)

Een Aanspreekpersoon Integriteit, kortweg API, is een persoon die je kan contacteren als er sprake is van een integriteitsschending. Dat is elke vorm van lichamelijk, seksueel, moreel of psychisch gedrag waarvan jij vindt dat het over jouw grens gaat of over de grens van iemand anders. Denk hierbij aan thema’s als pesten, seksueel grensoverschrijdend gedrag, agressie, discriminatie, …

We gebruiken ons API-handje als herkenningspunt.

Voor wie?

Onze API’s zijn er voor iedereen die betrokken is of was bij Hujo: vrijwilligers, deelnemers, ouders, …

Wat doen onze API’s?

De API gaat aan de slag met wat jij vertelt, elke melding wordt serieus genomen

  • Eerste contact: de API luistert naar jouw verhaal en probeert zo de situatie in te schatten. 
  • Opvolging: nadien zal de API samen met de melder bekijken hoe de situatie het beste aangepakt kan worden. Eventueel contact met andere instanties of betrokkenen gebeurt altijd in overleg met de persoon die de melding doet. 
  • Nazorg: de API volgt de situatie met de melder op tot alles afgehandeld is. Samen bekijken ze hoe de nazorg het beste aangepakt kan worden.

Hoe kan je onze API’s bereiken?

Stuur een bericht via Facebook

Stuur een bericht via e-mail

Bel of stuur een bericht naar de Hujo-telefoon
Wij brengen je dan in contact met een API

Je komt via deze manieren willekeurig bij één van onze API’s terecht. Wil je praten met een specifieke API? Vraag het gerust of stuur een mailtje via de knoppen hieronder.

Ik houd van mensen met een warm hart en een open mind en ik ben erg gevoelig voor fairness in het samenleven. Ik engageer me daarom graag om vertrouwenspersoon te zijn voor wie hierrond in de knoop zit in de organisatie.

Als consulent werkend in het huisvandeMens Sint-Niklaas (recht tegenover het station hier) heb ik regelmatig gesprekken met mensen, in vertrouwen.

Ook jij bent welkom: live, online, telefonisch. Met een extra paar ogen en oren, geraken knopen vaker ontward, zodat je weer verder kan.

Al meer dan 10 jaar loop ik hier rond bij Hujo als vrijwilliger. Sfeerbeheer is dan voor mij ook ‘ hot topic’  op alle Hujo activiteiten, zo zorg ik ervoor dat iedereen volledig zichzelf kan zijn. Daarom dat ik vertrouwenspersoon bij Hujo ben.

Omdat ik wil dat iedereen zich goed in zijn vel kan voelen bij ons, en als dat niet het geval is, dan werken we daar samen aan, met respect voor ieders welzijn. En ook omdat het fijn is om met mensen om te gaan met hetzelfde doel.