Hujo is dé jeugdorganisatie vóór en vooral dóór jongeren!

Wil jij graag meemaken wat er zich allemaal achter de schermen afspeelt bij Hujo?
Ben je gepassioneerd door jeugdwerk en wil je graag meehelpen aan een activiteit dat jij de max vindt?
Of wil jij aan de slag als animator en heel wat kinderen de beste periode uit hun leven bezorgen?

Of lees eerst wat meer over wie we zijn en wat we nu juist allemaal doen 👇

Wie zijn we?

Hujo is dé jongerenorganisatie voor eigenzinnige vrijdenkers van 6 tot 30 jaar. Als eigenzinnige jeugdorganisatie zetten we ons volledig in voor alle jongeren. We organiseren een heleboel superleuke en leerrijke activiteiten doorheen het hele jaar.

We bestaan al sinds 1958 (dit jaar worden we 65jaar!) en onze passie voor de jeugd blijft maar groeien. Door nauw samen te werken met onze vrijwilligers en animatoren, kunnen we a.d.h.v. échte feedback onze werking versterken! We proberen voortdurend ons aanbod aan te passen aan wat er nu écht belangrijk is voor kinderen & jongeren.

Wat doen we?

Wij organiseren een heleboel activiteiten voor alle kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 6-30 jaar. Een grote en veelzijdige doelgroep, maar o zo boeiend!

Door het werken rond originele, creatieve en uitdagende sociale en ecologische thema’s worden onze deelnemers gestimuleerd om kritisch te denken. Op een speelse manier willen we hen hun eigen grenzen leren verkennen en vooral ook verleggen.

Even kort wat we allemaal doen:

 • Sesam Open-IT (codeersessies)
 • Blikkenwerpers (kunstproject)
 • De Vlaamse Debatwedstrijd
 • Twist (vormingsdag)
 • Lentefeesten
 • Wetenschapskampen
 • Kunstkamp
 • Animatorvormingen
 • ’t Vrije Brein (praatavonden rond maatschappelijke thema’s)

We zijn met deze activiteiten actief over héél Vlaanderen, dus je kan ons in elke provincie komen spotten!

Wat houdt vrijwilligen bij ons in?

Je bij Hujo aansluiten noemen wij ‘een engagement aangaan’. Klinkt misschien zwaar, maar niets is minder waar! Een engagement bij Hujo is eigenlijk zo vrij als het maar kan zijn! Je kiest helemaal zelf wat je wil doen en wanneer je het wil doen.

 • Wil je graag eens van iedere werking proeven? Top!
 • Liever meewerken rond één bepaald thema? Ook helemaal top!

Vrijwilliger zijn bij Hujo is helemaal gebaseerd op jouw interesses.

Natuurlijk doe je dit niet zomaar. Voor wat hoort wat, en dat is ook bij ons zo!

Eerst en vooral focussen wij ons op jouw ontwikkeling. We volgen jou op tijdens en na de activiteiten en plannen feedbackmomenten in om zeker te zijn dat jij bijleert wat je wil. Enkele van de competenties waar we belang aan hechten zijn: (komt eraan)

Daarnaast organiseren we ook tweemaandelijks onze vrijwilligersactiviteiten. Dit zijn leuke en losse activiteiten waarbij we samen met al onze vrijwilligers/animatoren iets leuks gaan doen. Dit kan gaan van een Drag Show tot een Bake Off.

En natuurlijk krijg je ook een vrijwilligersvergoeding voor je werk. Standaard is dit €30 per dag. We weten dat ’t leven niet gratis is en hiermee willen we je ook financieel wat ondersteunen.

Meld je aan en wij contacteren je