Vrijwilligen bij Hujo

Hujo wordt gedragen door een fantastische groep (bestuurs-)vrijwilligers en ondersteund door een klein maar gepassioneerd team. Omdat onze werking over heel Vlaanderen en Brussel plaatsvindt, zijn wij altijd wel op zoek naar gemotiveerde mensen met een passie voor jeugd, spelen en kritisch denken. En die graag willen bijleren door hands-on ervaring op te doen. 😉

We bestaan al sinds 1958 en onze passie voor de jeugd blijft maar groeien.

Door nauw samen te werken met onze vrijwilligers en animatoren, kunnen we a.d.h.v. échte feedback niet alleen onze werking maar ook jullie als vrijwilliger en persoon versterken! We proberen voortdurend ons aanbod aan te passen aan wat er nu écht belangrijk is voor kinderen & jongeren.

Give a Day

We plaatsen ook vrijwilligersvacatures op Give a Day, een platform waar je je kan aanmelden als je graag vrijwilligerswerk doet. Check hieronder welke er momenteel open staan. 👇

Wat doen we juist?

Wij organiseren een heleboel activiteiten voor alle kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 6-30 jaar. Een grote en veelzijdige doelgroep, maar o zo boeiend!

Door het werken rond originele, creatieve en uitdagende sociale en ecologische thema’s worden onze deelnemers gestimuleerd om kritisch te denken. Op een speelse manier willen we hen hun eigen grenzen leren verkennen en vooral ook verleggen.

Even kort wat we allemaal doen:

 • Sesam Open-IT (codeersessies)
 • Blikkenwerpers (kunstproject)
 • De Vlaamse Debatwedstrijd
 • Twist (vormingsdag)
 • Lentefeesten
 • Wetenschapskampen
 • Kunstkamp
 • Animatorvormingen
 • ’t Vrije Brein (praatavonden rond maatschappelijke thema’s)

We zijn met deze activiteiten actief over héél Vlaanderen, dus je kan ons in elke provincie komen spotten!

Wat houdt vrijwilligen bij ons in?

Je bij Hujo aansluiten noemen wij ‘een engagement aangaan’. Klinkt misschien zwaar, maar niets is minder waar! Een engagement bij Hujo is eigenlijk zo vrij als het maar kan zijn! Je kiest helemaal zelf wat je wil doen en wanneer je het wil doen.

 • Wil je graag eens van iedere werking proeven? Top!
 • Liever meewerken rond één bepaald thema? Ook helemaal top!

Vrijwilliger zijn bij Hujo is helemaal gebaseerd op jouw interesses.

Voor wat hoort wat

Natuurlijk doe je dit niet zomaar voor onze mooie ogen. Voor wat hoort wat, en dat is ook bij ons zo!

Eerst en vooral focussen wij ons op jouw ontwikkeling. We volgen jou op tijdens en na de activiteiten en plannen feedbackmomenten in om zeker te zijn dat jij bijleert wat je wil. Jouw persoonlijke ontwikkeling is wat telt voor ons (en natuurlijk hoe leuk je het vindt hé).

Daarnaast organiseren we ook vrijwilligersactiviteiten. Dit zijn leuke en losse activiteiten waarbij we samen met al onze vrijwilligers/animatoren iets leuks gaan doen. Dit kan gaan van een Drag Show tot een Bake Off en jaarlijks een vrijwilligersweekend!

En natuurlijk krijg je ook een vrijwilligersvergoeding voor je werk. Standaard is dit €30 per dag. We weten dat ’t leven niet gratis is en hiermee willen we je ook financieel wat ondersteunen.

Meld je aan en wij contacteren je