Blikkenwerpers

Ons fantastisch nieuwe kunstproject in samenwerking met Dwaalzin, waar we met vrijwilligers en kunstenaars een heuse expo op poten zetten. Blikkenwerpers werpt in 2023 haar blik op Antwerpen, Brussel en Gent!


In 2023 werpt Blikkenwerpers haar blik op Antwerpen, Brussel en Gent. En we zijn op zoek naar jou!

In 2022 is Blikkenwerpers actief geweest rond het thema Persoonlijke vrijheid en zelfbeschikkingsrecht in Gent en Hasselt. We hebben hier heuse samenwerkingen kunnen opzetten met Broei, Z33 en The School. Van een 10-dagen durend kunstenfestival tot een creatieve leefweek en expo’s met een totaal bereik van 700 jongeren.

We hebben het allemaal gedaan en dit jaar kan jij hier aan bijdragen.
Blikkenwerpers opent de ogen en gaat van start in maart 2023 en vindt plaats in Antwerpen, Brussel en (terug) Gent. Je kiest zelf in welke stad je aan de slag wil gaan. De expo’s mikken we op september 2023. Alle samenkomsten, coaching- en feedbackmomenten vallen tussen die periode en bespreken we samen met heel het team.

Wij zoeken jong en gedreven ruw talent.
Word je warm als we zeggen “Dit verlaten pand wordt een expositieruimte die jij helemaal vorm mag geven”? Jullie begeleiden naar een heuse expo én organiseren die van A tot Z. Hoe mag je helemaal zelf invullen. Ervaring hebben is absoluut niet noodzakelijk, bakken goesting des te meer. Uiteraard word je voor dit project gecoacht en geruggesteund door mensen recht uit het werkveld.

DUS hierbij onze oproep:

  1. Zin om aan het organiseren te slaan in Antwerpen, Brussel of Gent?
  2. Zin om met jonge kunstenaars aan de slag te gaan?
  3. Ben je tussen 18 en 30 jaar?
  4. Klaar om samen je eigen expo vorm te geven?

Vul het onderstaande formulier in en wij contacteren jou!

Nog niet zeker hoe of wat?

We plannen een infomoment in maandag 13 maart (Antwerpen) en dinsdag 14 maart (Brussel) om 20u. Schrijf je ook vrijblijvend in om op de hoogte gehouden te worden.

Werp je blik met ons mee en geniet van Blikkenwerpers.

😢 Blikkenwerpers 2022 gemist? No sweat. Check hier enkele sfeerbeelden! 👇

De foto’s!

Expo Gent

Expo Hasselt