Vorming

Koppel het aangename aan het nuttige, of omgekeerd zo je wil, en schrijf je in voor een van de vormingssessies bij Hujo. Het niveau van onze state of the art-opleidingen is hoog en je houdt er in sommige gevallen nog een heus attest aan over.

Animatorcursus

De Hujo-animatorencursus is een vaste waarde en de eerste etappe in een duurzame opleiding tot animator. De cursus vindt jaarlijks plaats en maakt vijftien cursisten wegwijs in de wondere wereld van het jeugdwerk. De vorming wordt gevolgd door een begeleide stage.

Na de opleiding ben je geattesteerd Animator in het Jeugdwerk.
Als animator kan je aan de slag op een speelpleinwerking, kan je jeugdkampen mee begeleiden en veel meer. Tijdens de opleiding leer je hoe je met een groep kinderen of jongeren om kan gaan, hoe je ze motiveert om deel te nemen aan de activiteiten, hoe je ze een een onvergetelijke vakantie bezorgt…

Kom mee op animatorcursus met Hujo, leer de knepen van het vak en transformeer tot ware animatieheld. De cursus is de eerste stap om een echte, officiële ‘animator in het jeugdwerk’ te worden.

Voorwaarden:

  • 15 jaar zijn (of ouder)

Hoofdanimatorcursus

Heb je je sporen verdiend als animator in het jeugdwerk? Je kan nog een stap verder gaan en je enthousiasme en je skills doorgeven aan een groep animatoren. Tijdens onze tweejaarlijkse cursus Hoofdanimator krijg je alles mee om, met kennis van zaken, je verantwoordelijkheid op te nemen binnen een team van animatoren.

Voorwaarden:

  • een attest animator hebben of minimum 100 uur aangetoonde ervaring in het jeugdwerk
  • 16 jaar (of ouder) zijn

Instructeurscursus

Wie ambitie heeft kan nog een stap verder gaan en ook de Instructeurscursus volgen. Daar leer je hoe je toekomstige animatoren en hoofdanimatoren kan voorbereiden op hun eerste stappen in het jeugdwerk.

In de cursus leer je omgaan met begrippen als groepsdynamica, leer je op maat vormingen ontwerpen, krijg je tips over het omgaan met competenties en nog veel meer. Bovendien is de cursus allerminst een saaie bedoening en wordt het gegarandeerd een beklijvende en plezierige ervaring, die je zo op je cv kan zetten.

Voorwaarden:

  • 17 jaar (of ouder zijn)
  • Een attest animator hebben of minimum 100 uur aangetoonde ervaring in het jeugdwerk

TWIST

Hujo zorgt ervoor dat je geregeld ook eens flink kan nadenken. TWIST is een straffe vormingsdag voor vrijwillige en professionele jeugdwerkers, voor Hujo-vrijwilligers, andere enthousiastelingen en hun entourage. Een diploma kan je er niet mee halen, maar je krijgt er als compensatie een dag lang uitdagende en kritische vragen voorgeschoteld.

Prijzen

De prijs van elke cursus of vorming staat vermeld bij het evenement op de website. Daar kan je ook lezen wat er in de prijs is inbegrepen.
Onze geattesteerde cursussen zijn toegankelijk via Iedereen Verdient Vakantie (RapOpStap).

Tijdens onze vormingen en cursussen krijg je een attest van deelname. Daarmee kan je gemeente of stad (een deel) van de cursusprijs terugbetalen. Ook sommige ziekenfondsen passen een deel van het inschrijvingsgeld bij. Vraag het na bij jouw gemeente, stad of mutualiteit.