Behaal je attest bij Hujo

Onvergetelijk – Boeiend – Fun, dat zijn de vormingen van Hujo!

In 2018 organiseren we een cursus Hoofdanimator. Ons fantastisch instructeursteam maakt een 10-tal cursisten wegwijs in de wondere wereld van het hoofdanimatorschap.  Deze cursus is een eerste onderdeel van het hoofdanimatortraject. Aan het eind van de rit, na de stage en een eindevaluatie van het hoofdanimatortraject, kunnen de deelnemers een officieel attest van ‘hoofdanimator in het jeugdwerk’ behalen.

Op de Pedaleersessies vormen we de begeleiders van de Hujo activiteiten en vakanties. Deze Pedaleersessies vinden plaats voor de activiteiten en vakanties van Hujo van start gaan.

In 2018 organiseren we daarnaast Wildgroei en vormen we onze Hujo vrijwilligers.

Humanistisch – jong

De meerwaarde van onze vormingen zit hem in het versterkend en persoonsgericht werken. Bij Hujo zetten we in op de ontplooiing van  élke jongere.

Aangezien we werken met kleinere cursusgroepen kunnen we ook hier heel persoonsgericht werken. We houden individuele gesprekken met de cursisten en stellen hen persoonlijke uitdagingen om te groeien.

hoofdanimatorcursus

Hoofdanimatorcursus 2018


Deze hoofdanimatorcursus staat bol van de creatieve, interactieve workshops en activiteiten. Je leert hoe je animatoren en spé begeleidt en een team ondersteunt. Feedback geven, organiseren, communiceren, coachen, motiveren en coördineren, deze zaken komen allemaal aan bod. Je leert de knepen van het vak door te doen, te ervaren en te spelen.

Wat en voor wie?

Je bent minstens 16 jaar en in bezit van het attest animator in het jeugdwerk of je hebt 100u ervaring

Ben je klaar voor de transformatie van animator tot Big Chief? Wil je leren hoe je een groep animatoren nog beter motiveert en meetrekt in je ongebreidelde enthousiasme?

Dan is deze cursus helemaal iets voor jou! Samen perfectioneren we jouw animatorskills en zetten we je stevig in je schoenen zodat je zelfzeker meer verantwoordelijkheid kan opnemen binnen een team van animatoren.

Vragen? Stel ze via vorming@hujo.be


 • Prijs

  €180 (check een eventuele tegemoetkoming bij jouw Jeugddienst)

 • Wanneer

  9 juli t.e.m. 14 juli 2018

 • Waar

  De Fiertel Ruddersveld 7 – 9600 Ronse

 • EXTRA

  Gratis shuttledienst van & naar Ronse station + onvergetelijke teambuilding


Pedaleersessies

Vorming voor begeleiders van hujo activiteiten en vakanties

Feesten

zondag 25 februari

Als begeleider van een Feestweekend of Feestdag ben je geen juf, geen meester, maar wel een Feester!
Op de Pedaleersessie word je gevormd in het Feesterschap. Je ontdekt de kracht van het Feester-zijn en bouwt samen met de andere Feesters aan onvergetelijk moment!Wildgroei

16 & 17 maart 2019

Keitoffe vormingen in één weekend

Voor vrijwilligers van Hujo

Vrijwilliger zijn bij Hujo, dat is ook deelnemen aan Wildgroei! Speciaal voor jullie organiseren we deze momenten waarop uitwisseling, vorming en gezelligheid centraal staan.

Waar en wanneer?

16/03 & 17/03 in jeugcentrum Heywijck Lange Rekstraat 30, 9100 Sint-Niklaas
Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.Animatorcursus


van 28/10 tot 03/11


Wil jij kinderen en jongeren een onvergetelijke vakantie bezorgen?
Kan jij fantastische spelen uit jouw hoed toveren?
Zit er in jou een zotte speelkameraad/zorgzame koala/verantwoordelijke begeleider?
Weet jij een lach op het gezicht van kinderen en jongeren te toveren?
Durf jij al eens zot te doen?

Kom mee op animatorcursus met Hujo, leer de knepen van het vak en transformeer tot ware animatieheld. Deze cursus is de eerste stap om een echte, officiële ‘animator in het jeugdwerk’ te worden.

WAT EN VOOR WIE? 

Voor iedereen die 16 jaar wordt in 2019 of al ouder is. Geen schoolse bedoening, maar fun en avontuur.
Samen met leeftijdsgenoten ga je tijdens onze animatorcursus actief en spelenderwijs op ontdekking naar jouw talenten.

WAAR & WANNEER?

Van 28/10 tot 03/11 in “De Karmel”  Torhoutse Steenweg 406, 8200 Brugge.  

INSCHRIJVEN


Instructeurscursus


Ooit overwogen om instructeur te worden?
Instructeurs zijn lesgevers in het jeugdwerk die op een speelse, jeugdige en hujo-stijlse manier onze animatoren en hoofdanimatoren optrekken tot échte hujonauten. Op drie weekends tijd leren we je een berg methodieken bij om zelf mee aan de slag te gaan.

Waarom Hujo-instructeur worden? Wij organiseren onze cursussen binnen een humanistisch denkkader. Daarbij gaat veel aandacht naar de eigen zingeving en leggen we de nadruk op respect voor diversiteit onder kinderen en jongeren. Bovendien is zowel je eigen ontwikkeling als die van de jongeren die je begeleidt van cruciaal belang.

Wat en voor wie?

Je wordt dit jaar 19 of je bent ouder.
Je heb een attest Animator en hebt reeds ervaring in het jeugdwerk.

We leren je de nodige vaardigheden om boeiende workshops of sessies tot een goed einde te brengen, een interessant en creatief leermoment opbouwen, zaken op een toffe manier aanleren en je eigen sterktes en ervaring doorgeven aan anderen.

Waar en wanneer?

Hujo organiseert om de drie a vier jaar zelf een instructeurscursus.

OF we zoeken voor jou uit bij welke organisatie je eerder cursus kan doen. Daarna kan je bij ons aan de slag voor je stage. Wil je meer weten? Mail ons op vorming@hujo.be