Kampen

De kampen van Hujo, eigenzinnig tot en met!

Ieder jaar organiseren we verschillende kampen met én zonder overnachting voor jong en oud. We bieden een gezellig nest aan met een veilige sfeer zodat je helemaal jezelf kan zijn. We laten jongeren op een speelse manier de wereld ontdekken en bieden de ruimte om jouw grenzen te verkennen. Bij Hujo staan wetenschap, ontdekking en kritisch zijn centraal!

Onze geattesteerde animatoren zorgen samen met een ervaren eindverantwoordelijke voor een spetterende vakantieweek vol beweging, spel en grenzeloos plezier. Onze kampkoks zorgen voor een gezonde en gevarieerde maaltijd en proberen rekening te houden met mogelijke diëten.

Momenteel doen we twee soorten kampen: wetenschapskampen en kunstkampen.

Check hieronder meer info!

De wetenschapskampen

De wetenschapskampen van Hujo, ook wel de ‘Wetikampen’ genoemd, zijn een vaste waarde in het aanbod. Ieder jaar organiseren we verschillende kampen tijdens de vakanties, waar we met kinderen en jongeren op avontuur gaan en ons verdiepen in de wondere wereld van wetenschap, avontuur en ontdekking.

Tijdens de wetenschapskampen proberen we antwoorden te vinden op heel wat verschillende belangrijke vragen:

  • Je ooit al eens afgevraagd hoe de ruimte eruit ziet?
  • Waarom we er eigenlijk naartoe willen?
  • Waarom er mensen zijn die zich bezighouden met het onderzoeken van planten en dieren?
  • Waarom we eigenlijk dingen kopen met geld?
  • Hoe het komt dat sommige mensen in een groter huis wonen dan andere?

Want wij denken dat jezelf vragen stellen belangrijk is.
Door je dingen te durven afvragen, ga je op ontdekking en leer je nieuwe dingen. Je verrijkt jezelf en dit doe je, tijdens onze kampen, in het bijzijn van vrienden. Dé beste manier om je onder te dompelen dus!

Het hele kamp halen de Hujo-animatoren het beste uit zichzelf om samen met jou kennis te maken met de wondere wereld van wetenschap! Samen met de animatoren speel je verschillende activiteiten die je uitdagen om de wereld uit te bouwen waar jij van droomt!

Je komt heel wat nieuwe dingen te wetenmaakt vrienden én komt terug naar huis met een aangewakkerde interesse voor wetenschap én natuur.

Wetikamp ‘De hut van oom Wanja’

9-12j

€190 (mét overnachting)

16 tem 20 juli 2023

’t Schipken in Geraardsbergen

Er moet dringend meer werk gemaakt worden van het klimaat. We zijn dromers, maar beseffen ook dat het tijd is voor actie: en deze week gaan we ervoor! In de hut van oom Wanja proberen we het even echt beter te doen. We ontdekken wat we allemaal kunnen maken met de zaken die we in het bos vinden of  proberen het eens met wat minder elektriciteit te doen. Wereldbekijkers, snufjesbedenkers en moeilijke vragenstellers zijn allemaal uitgenodigd om met oom Wanja onze stem aan de wereld te laten horen. 

Bij deze vakantie staan we stil bij onze impact op het klimaat. We voelen dat dit thema leeft bij kinderen en gaan met hen actief aan de slag. We zoeken naar mogelijke alternatieven en trekken erop uit in provinciaal domein De Gavers. Geen saaie bedoelingen, maar experimenteren en onderzoeken op een speelse manier. Bij deze vakantie worden onze natuurmomenten afgewisseld met spel -en creatieve activiteiten.

Wetikamp ‘In het hoofd van een wetenschapper’

9-12j

€100 (zonder overnachting)

10 tem 14 juli 2023

GC Elzenhof in Elsene

Kom je mee op verkenning in het hoofd van een wetenschapper? Jawel! Onze labojassen zijn gewassen en de veiligheidsbrillen opgeblinkt. Samen duiken we in het hoofd van een een wetenschapper en speuren we wat die allemaal doen en hoe ze denken.

De kinderen gaan zelf op onderzoek in elke dag een ander wetenschapsdomein. We gaan aan de slag met elektriciteit, robots en onderzoeken de natuur. Geen saaie boel maar op een speelse manier ontdekken, verbeelden en vooral veel twijfelen.

Onze wetenschapsmomenten worden afgewisseld met spel- en creatieve activiteiten.

Het kunstkamp ‘TRAnsfer’

TRAnsfer doet je een week stilstaan, beleven en creëren

Een week lang word je op sleeptouw genomen door professionele kunstenaars Dirk Schellekens en Koosje Schmeddes van kunstcollectief Schscht. Ze laten je kennismaken met de eigenzinnige wereld van een aantal kunstenaars in hun studio, ze laten je in gesprek gaan met curatoren, ze nemen je mee naar boeiende expo’s in musea of galerijen en bovenal begeleiden ze je in je eigen artistieke proces.

Kunstcollectief Schscht heeft een traject uitgestippeld om samen met jou je eigen werk en stijl te zoeken en/of verder uit te diepen en hiermee eventueel naar buiten te treden.

Tijdens deze week ga je apart of samen met de andere deelnemers aan de slag en geef je vorm aan wat jullie zelf willen. Jullie geven inspraak en wij faciliteren.

Onze uitvalsbasis is de Blikfabriek waar we in verscheidene ateliers aan de slag kunnen gaan. Dit wordt voldoende onderbroken met uitstappen om inspiratie te halen uit gesprekken en workshops met professionals. Op zondag 30 juli doen we al een eerste kennismaking dag in de Blikfabriek waar we al eens kort naar verwachtingen polsen en wat ideeën kunnen uitwisselen, en dit van 14u tot 16u.

De inspirerende TRAnsfer-week gaat door van 7 augustus om 10u tot 12 augustus. Omdat tijdens deze week de deelnemers hun eigen einddoelstelling beslissen is het einduur ook afhankelijk van wat de deelnemers kiezen!

Tijdens de week overnachten we in de buurt. Zo is er ook genoeg tijd om op groepsdynamiek in te zetten.

Bekijk hier enkele sfeerfoto’s van vorige edities.