Het Geval Galileo

Het verhaal van Galileo Galilei

Hujo en demens.nu werkten samen met Het Geluidshuis om het fantastische verhaal van Galileo Galilei in een leuk boek en hoorspel ‘Het Geval Galileo’ te gieten.

Galileo Galilei, muzikant, wiskundige, geneeskundedropout, fysicus, astronoom, genie en koppige ezel, is de uitvinder van de twijfel. Hij stelde alles in vraag in een tijd waarin zoiets vooral om problemen vragen was. Een goede gelovige wist namelijk al alles, want alles stond in de Bijbel.

Toen hij een Hollandse uitvinding, de kijkbuis, verbeterde en in plaats van naar de horizon naar de sterren richtte, waren het niet de sterren, maar zijn ogen die fonkelden. Hij werd de Ed Sheeran van de astronomie. Hij had fans tot in de hoogste kringen en zijn boeken gingen de wereld rond (niet andersom, ook dát heeft hij bewezen).

Maar de Kerk ging niet akkoord en zijn moeder nog minder. In dit experimenteel interplanetair hoorspel volgen we Galileo’s opgang en de opwinding die hij bij studenten, wetenschappers, drukkers en enthousiaste biechtvaders veroorzaakte.

Bij het boek hoort ook een hoorspel!

Ontdek alle gekke gebeurtenissen in het leven van Galileo met het boek maar vooral ook het hoorspel, verteld door o.a. Tom Vermeir, Ingrid De Vos, Jeroen Van Dyck, Ella Leyers, Koen De Sutter, Koen Van Impe, Mathias Sercu, Rik Verheye, Günther Lesage, David Dermez en Lien De Graeve.

Het hoorspel kan je beluisteren via een downloadcode. Deze code staat op de vierkante kaart achterin de CD-hoes vooraan. Met deze code kun je het hoorspel gratis downloaden in de Geluidshuis-app.

Heb je het boek al maar ben je de downloadcode kwijtgeraakt? Klik dan even hier!

Sneak peek?

Beluister hier al enkele fragmenten uit het hoorspel!

Drukkende Broeders
De familie Galilei
In de biechtstoel

Het boek krijgen?

Onze feestelingen krijgen het boek en hoorspel cadeau tijdens hun Lentefeest via de begeleidende leerkracht.

Je downloadcode kwijt?

Je bent de downloadcode van het hoorspel kwijt, oei! No worries, wij helpen je verder.

Vul het onderstaande formulier in en wij bezorgen je een nieuwe code! Zo kan jij samen met je kinderen weer met volle teugen genieten van het ongelooflijke verhaal van Galileo.

Vraag hier een nieuwe code aan!

Wat is je naam?(Vereist)
Hoe kunnen we je bereiken?(Vereist)
boek en hoorspel Het Geval Galileo