sParks Festival (ism Hujo)

Die gezellige, zomerse festivalsfeer…hou jij daar ook van? Kijk jij ook zo uit naar opnieuw veel mensen ontmoeten, praten, vieren en dansen? Op vrijdag 30 juli, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus kan je in Ieper naar sParks in het Hamiltonpark. Dit festival heeft een eigenzinnige insteek, het is geen traditioneel muziekfestival. Het unieke vormt de combinatie van een muziekprogramma met een inhoudelijk programma: sprekers, workshops en debat.

sParks Festival (ism Hujo)

Update

❗ Je kan nu je komst naar sParks vastleggen 🤩❗
👉 Reserveer je dagpas aan 2 euro op vrijdag, zaterdag en/of zondag.
🔗 De link om te reserveren & het actuele programma vind je op de website www.sparksfestivalieper.com en op de eventpagina’s.

〰️ Dag 1 vrijdag 30/7 https://www.facebook.com/events/823871521548360
〰️ Dag 2 zaterdag 31/7 https://www.facebook.com/events/481649116215213
〰️ Dag 3 zondag 1/8 https://www.facebook.com/events/561600664811824

⚠️Opgelet⚠️ Het aantal bezoekers per dag is beperkt tot 500 personen. Als je reserveert, rekenen we ook op je komst!


Je kan er genieten van optredens van Stef Camil Karlens, The Singalong Band (met Eric Melaerts), Black Mamba en TLP. En iets opsteken van sprekers als Kurt Van Eeghem, Lara Taveirne, Christophe Busch, Jean Paul Van Bendegem en Aminata Demba. Maar het programma is uitgebreider dan dat, en gericht naar jong en oud. Je komt er 3 dagen urenlang aan je trekken. Je vindt er sfeer en gezelligheid maar ook diepgang en prikkeling, samen met je vrienden of in gezinsverband. Op vrijdag is het programma vooral gericht naar de leeftijd 16 tot 30 jaar maar ook dan is iedereen welkom.

Hoop en optimisme -kenmerkend voor de vrijzinnig humanistische levensbeschouwing- lagen aan de basis van het initiatief van het huisvandeMens Ieper om dit festival te organiseren. Hoop om terug te mogen vieren, voluit te leven nadat we het virus klein gekregen hebben. Het festival kreeg zo de naam ‘sParks’ mee. Het gaat knetteren, het gaat vonken van hoop geven.

Het festival zal doorspekt zijn met thema’s die humanisten belangrijk vinden en onder de aandacht willen brengen. Dat is in eerste instantie bewust leven (duurzaamheid, ecologie). Er zal o.a. enkel vegetarisch eten te verkrijgen zijn. Andere thema’s zijn: kritisch denken, zelfbeschikkingsrecht, solidariteit, verbondenheid, zingeving, maatschappelijke betrokkenheid, verdraagzaamheid en mensenrechten.

sParks zal plaatsvinden in het Hamiltonpark in Ieper op vrijdag 30 juli, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus, van 14:00 uur tot 24:00 uur. Er zullen infostanden aanwezig zijn, ook kinderanimatie en voldoende eet- en drankgelegenheid. Samengevat zal je op sParks kunnen ontmoeten, bijleren, ontspannen, genieten, ontdekken en verbonden zijn. Het programma is te raadplegen op www.sparksfestivalieper.com. De partners bij het festival zijn het Humanistisch Verbond Ieper, Hujo en Bibliotheek Ieper.

Bron: HuisvandeMens Ieper

Artikel over sParks uit KW Ieper

Praktisch

Wanneer

vr 30 juli 2021 van 14:00 tot 23:59
za 31 juli 2021, zo 1 augustus 2021 doorlopend.

Waar

Hamiltonpark
Oudstrijderslaan, 8900 Ieper
8900 Ieper

Website & reservatie

https://www.sparksfestivalieper.com/