Sesam Open-IT zoekt vrijwilligers met een passie voor coding en kinderen!

Ben jij de perfecte fit?

Sesam Open-IT zoekt vrijwilligers met een passie voor coding en kinderen!

Ons project ‘S(esam) O(pen) IT’, kortweg SOIT, wil alle jongeren laten proeven van digitalisering en robotica, ongeacht financiële en/of materiële beslommeringen.

Bij SOIT leren jongeren een Lego Mindstorm-robot zelfstandig assembleren die precies doet wat zij willen. Ze maken er kennis met basisvaardigheden en logica van digitalisering, leren er abstract redeneren, conceptueel denken en een project uitvoeren. Allemaal vaardigheden en attitudes die vandaag de dag onmisbaar zijn.

Om deze sessies te begeleiden, zoeken we nog vrijwilligers om ons een handje te helpen.

Type (Betaald, Vrijwillig, Stage)

vrijwillig

Statuut (Deeltijds, Voltijds)

deeltijds

Adres

wordt later meegedeeld

Startdatum

Midden oktober-november

Uiterste sollicitatiedatum

Midden oktober

Locatie

Antwerpen, Boom, Gent

Omschrijving

Samen met twee andere vrijwilligers stoom je een nieuwe digitale generatie klaar! Je bent verantwoordelijk voor het entertainen en begeleiden van kinderen uit de lagere school, tussen 9 en 12 jaar. Meer specifiek leer je hen robots bouwen en programmeren door middel van LEGO Mindstorms. Deze activiteiten gaan telkens door op woensdagnamiddag van 12u30 tot 16u. Je hebt de vrijheid om het programma zelf aan te vullen en mee vorm te geven door middel van sport -en spel elementen. In totaal bestaat het traject uit 6 woensdagnamiddagen, waarvan de laatste namiddag een uitstap is in het thema van SOIT.

Gewenst profiel

Ben jij een enthousiaste amateurprogrammeur, kinderbegeleider of vrijwilliger van welke soort dan ook? Ben je ouder dan 16 jaar en heb je zelf zin om kinderen iets bij te brengen over de wereld van technologie en wetenschap? Dan ben je als vrijwilliger bij Sesam Open-IT aan het juiste adres!

Ons aanbod

Je komt terecht in een erg leuke jeugdwerkorganisatie met een uitgebreid netwerk van vrijwilligers. Bovendien geniet je van de voldoening om kinderen kennis bij te brengen rond wetenschap en technologie. Voor elke gegeven SOIT-sessie krijg je een vrijwilligersvergoeding.

Hoe solliciteren?

Stuur een korte motivatie & cv naar nilay@hujo.be