Vrijwilligen bij Hujo

Vrijwilligen bij Hujo, wat betekent dat?
Vraag het aan onze vrijwilligers!

We stelden enkele vragen aan onze vrijwilligers om te weten te komen waarom ze nu juist bij ons blijven. Dit zijn de antwoorden:

“Wat is Hujo?”

“Een familie waar nieuwe mensen altijd welkom zijn, en toch iedereen lekker zichzelf kan blijven.”

“Hujo brengt kinderen samen in een educatief en maatschappijkritisch kader. Hujo creëert de denkers van morgen!”

“Hujo is een jeugdorganisatie die kinderen en jongeren wil aanzetten tot kritisch denken en doen, door zowel participatieve activiteiten, als dialoog, en/of andere methodes om mekaar en de wereld beter te leren begrijpen”

“Wat maakt vrijwilligen bij Hujo fijn?”

“De losse en vrije sfeer, het ontmoeten van gelijkgestemden, nieuwe mensen leren kennen, altijd welkom voor een verhaal of babbel, eigen inbreng,…”

“Altijd leuke toffe nieuwe mensen leren kennen maar ook herenigen met de beste maten. Vrijwilligerswerk zonder druk, geen werk maar plezier. Veel lachen, onvergetelijke momenten en herinneringen. De band tussen monitoren en het bureau. Zeer vriendschappelijk allemaal. Heel fijn om mee samen te werken.”

“De toppers die er werken, maar zelfs nog meer de fantastische schatten die mee vrijwilligen ♥️”


Een greep uit onze projecten, maar laat je zeker niet beperken. Zotte, nieuwe ideeën zijn altijd welkom!

Vrijzinnige feesten

Samen met leerkrachten en feestcomités bezorg je kinderen van 6 en 12 jaar een onvergetelijk overgangsmoment. Je bedenkt speelse workshops en toffe activiteiten, die je dan ook zelf kan begeleiden. Een engagement vol betekenis dus!

Vorming

Op een toffe en informele manier stimuleer je jongeren om om te werken aan zichzelf. Hujo biedt zowel kadervormingen als vormingen die inspelen op de noden van onze vrijwilligers. Maar we staan zeker open voor experimenteren en vanuit je eigen interessegebied of leefwereld vormingen uitwerken.

Communicatie

In de werkgroep communicatie bedenken en werken we originele campagnes, stellen we een communicatieplan op en zorgen we ervoor dat de juiste informatie de juiste personen bereikt. Ook contentcreatie komt aan bod. In deze werkgroep kan je alle kanten uit!

Wetenschaps-activiteiten

Geloof je in de wondere wereld van wetenschap en ICT? Dan is dit de werkgroep waar jij thuishoort. Kinderen en jongeren leren tijdens wetenschapsactiviteiten — zoals Sesam — websites bouwen, spelletjes ontwikkelen, robots programmeren en nog zoveel meer.

Superdivers

Via ontmoetingsactiviteiten brengen we jongeren uit verschillende gemeenschappen op een duurzame manier in contact met elkaar. Op festivals en evenementen brengen we voorbijgangers samen rond maatschappelijke thema’s.

Debatwedstrijd

Jongeren uit de derde graad secundair onderwijs debatteren in duo over actuele stellingen en banen zich een weg naar het Vlaams Parlement. Zin om deze competitie inhoudelijk mee te helpen voorbereiden? Om vorming te geven over debatteren of jureren? Of om als jurylid of moderator op te treden?

Kookploeg

Heb je een hart voor koken en help je graag mee op onze vakanties en/of weekends?
Dan ben jij de keukenprins of -prinses die we zoeken.

Chauffeur

Als kleine ploeg kan het organiseren van activiteiten over heel Vlaanderen kan een logistieke puzzel zijn. Rij je graag met de auto? Dan ben jij onze redder in nood.

Allergisch aan kiezen?

Wij ook. Je kan bijvoorbeeld ook meerdere engagementen aangaan. Zolang je het maar graag doet!

Je kan bijvoorbeeld kiezen om het komende jaar zowel mee te gaan als kok op vakantie, te brainstormen over ons werkthema en af-en toe een spel te begeleiden.

Heb je een ander idee of wil je toch wat meer info?
Contacteer ons dan via het onderstaand formulier of geef een belleke op 0468/066.066.

Wil jij je engageren voor Hujo?
Laat ons weten wat jij wil doen!