Geef feedback en maak kans op…

2026 komt eraan en dat wil zeggen: een nieuw beleidsplan! Daarom schrijven we al volop aan ons nieuw beleidsplan en hiervoor hebben we jouw feedback nodig! Lees hieronder meer. 👇

Geef feedback en maak kans op…

Jaja, een nieuw beleidplan… Spannend he? En behoorlijk stressvol ook, maar laten we vooral kalm blijven!

We schrijven op dit moment al volop aan ons nieuw beleidplan, een héél belangrijke ‘rode draad’ waarin we onze plannen voor 2026-2030 opstellen. Maar omdat we natuurlijk van Hujo de beste organisatie willen maken die ‘t kan zijn, willen we ook zeker jullie feedback en ervaringen meenemen.

Meer lezen over wat zo’n beleidsplan is en hoe dat in z’n werk gaat?

Jouw feedback

Daarom hebben we een vragenlijst opgesteld waarin jullie ons feedback kunnen geven over wat Hujo allemaal al deed. Positieve punten, verbeterpunten, alle feedback is nuttig en welkom.

Vul in en win!

En dat doe je natuurlijk niet zomaar voor onze ‘schone ogen’ (al mag dat zeker). Er valt ook iets te winnen!

Als je de bevraging invult, maak je kans om één van 3 prijzen te winnen: Een ‘inside-out’ bandana van Blikkenwerpers, een audioboek ‘Het Geval Galileo’ of een boekenbon t.w.v. €20.

Dikke merci van het hele team!

Inputmoment

Op zondag 24 maart in de namiddag organiseren we een inputmoment rond ons beleidsplan en onze beleidsuitdagingen. Op dit moment willen we alle mensen die betrokken zijn bij Hujo de kans geven mee na te denken over ons nieuw beleidsplan. Met deze input gaat de stuurgroep aan de slag om samen met het bestuur en het team de toekomst van Hujo uit te stippelen.

👉 Deze ‘stakeholdersbevraging’ gaat door in het huisvandeMens Brussel. Wil jij er graag bij zijn? Stuur een mailtje naar hanne@hujo.be

Wat is dat nu juist, zo’n beleidsplan?

Een beleidsplan is onze leidraad voor de toekomst. Hier staat in welke thema’s belangrijk zijn voor Hujo, welke doelen we voor onszelf stellen en op welke manier we die willen bereiken. Een beleidsnota is onze richtingwijzer voor de komende jaren. Daarnaast geeft de Vlaamse Overheid ons subsidies op basis van ons beleidsplan.

Stuurgroep

Om het hele proces van het schrijven van een nieuw beleidsplan in goede banen te leiden, hebben we een stuurgroep samengesteld. Deze stuurgroep engageert zich om over de toekomst van Hujo na te denken. Waar liggen onze vrijwilligers en deelnemers wakker van? Wat zijn onze dromen? Welke veranderingen in de maatschappij hebben een impact op onze organisatie? 

De stuurgroep bestaat uit enkele bestuursleden, enkele teamleden en enkele vrijwilligers. Samen geven zij vorm aan het denk- en schrijfproces van het beleidsplan en zorgen mee voor de uitvoering van alle stappen in het proces: input verzamelen, luisteren, ideeën samenvatten, prioriteiten en doelen bepalen en uitschrijven, zorgen dat iedereen betrokken is, …

👉 Lijkt de stuurgroep jou ook wat of heb je een vraag voor hen? Stuur gerust een mailtje naar hanne@hujo.be

Het proces

Een beleidsplan schud je niet zomaar uit je mouw. Daarvoor gaan we door een heel proces. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zijn input kan geven en we bewust keuzes maken voor de toekomst. Hieronder vind je in het kort ons proces terug. 

  1. Stuurgroep samenstellen
  2. Missie en visie bekijken en indien nodig aanpassen of bijsturen
  3. Onderzoeken en input verzamelen
  4. Input analyseren, vertalen in beleidsuitdagingen en keuzen maken aan de hand van ‘SWOART’
  5. Een gedragen doelstellingenkader maken
  6. Middelen en mensen koppelen aan het doelstellingenkader
  7. Redactie en onderhandeling met  het departement jeugd van de Vlaamse Overheid
  8. Het nieuwe goedgekeurde plan implementeren en communiceren